Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MARS 2015

Ny kursstart, öppet hus, workshop, extra avanceradeklasser, danskvällar, Syltklubben och lördagsföreställning om Divans dekadens! Japp, det händer mycket i mars! Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 2

Från och med den 8 mars startar kursomgång 2 här på Chicago. Schemat ser i stort sett ut som tidigare omgångar. En nyhet är att vi erbjuder tre från varandra fristående avancerade drop-in-klasser i lindy hop på söndagar 20.00-21.15 (8/3, 15/3 samt 22/3). Inför kursstarten har vi som vanligt öppet hus, se tider och datum i kolumnen till höger.


ÖPPET HUS

Inför kursstarten har vi som brukligt öppet hus. Helt utan kostnad kan man prova på våra olika danser. Tipsa gärna vänner och familj!


UNGDOMSKURS PÅ CHICAGO

På onsdagseftermiddagarna har vi haft nöjet att få undervisa ett gäng duktiga ungdomar i danserna charleston och autentisk jazz. Nästa vecka, närmare bestämt den 4/3 fortsätter vi med en ny kursomgång med fem kurstillfällen. Nytillskott välkomnas gärna till gruppen. Inga förkunskaper krävs. Kostnaden för fem kurstillfällen är 500 kr.


SYLTKLUBBEN 1:A MARS

Det är dags för populära Syltklubben igen. Denna musikaliska söndagstillställning är tillägnad musiker och dansare men självklart även dig som bara vill sitta ner, lyssna och njuta. Musiken står i centrum och olika gästmusiker bjuds upp på scenen för att delta i jammandet. I nuläget är det fri entré som gäller men ta gärna med en slant till husbandet, ca 30 kronor per set är kutym. Kom om det passar!


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar som vanligt på med prova-på-kurs i Lindy hop varje onsdag 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Och med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband och andra överraskningar på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök.


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I VÅR

Den 7 mars är det solodans för hela slanten i lokalerna då jazz- och charlestonlägret Rhythm Session #4 är tillbaka. Martin Wedby och Fatima Teffahi står för undervisandet och det finns fortfarande några platser kvar, tveka inte - anmäl dig nu!
Rhythm Session
7 mars
Påsklägret 3 - 6 april
Jump Session 15 - 16 maj
HotCha Chorus Line Authentic Jazz Weekend 29 - 30 maj


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Nu på lördag (28/2) börjar kvällen redan 19.00 med filmvisning. Fatima har grävt djupt i sitt privata filmarkiv. Vi vågar lova ett och annat unikt dansklipp i samlingen. Därefter blir det elevdans. Nedan kan du se alla lördagsteman den kommande månaden.

28/2 Filmvisning och Elevdans
7/3 Imperial Club
14/3 The Mooche Club
21/3 Elevdans
28/3 Club Hot-Cha


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Söndagarna brukar oftast avslutas med temaklasser. Den här månden har vi dock blandat in några andra element såsom Syltklubben och avancerade lindyklasser.

1/3 Ingen temaklass pga Syltklubben
8/3, 15/3, 22/3 Avancerad Lindy Hop
29/3 Trunkey Doo


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 dra är dansgolvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

OBS! Den 7 mars är det ingen öppen träning på grund av öppet hus och Rhythm Session.


FRÄULEIN LOU LOU - EN HUMORISTISK HYLLNING TILL DIVAN - KONSERT 21/3

Fräulein Lou Lou bjuder på smäktande sånger från 30-40-talet, hyllar staden Berlin och charmar publiken med sitt storslagna och dekadenta sätt. Vid sin sida har hon sin pianist och slagpåse Gene. Med en stor dos humor och med inspiration av Marlene Dietrich, Zarah Leander och Judy Garland har skådespelaren Louise Ryme skapat en föreställningskonsert om den stora Divans fall ner i självdestruktivitetens spiral.

Datum och tid: 21/3 kl. 19.00
Läs mer om föreställningen >>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben förtsätter som vanligt och höstens fullständiga orkesterprogram finns på hemsidan.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Onsdag 4/3
18.45 Lindy hop

Lördag 7/3
13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop










SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!