Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Produktionssättning av Uppföljning

Då Ladok3-prjojektet separerat leveranserna Uppföljning och Resultathantering måste produktionssättningsplanen för Uppföljning revideras. I den ursprungliga planen skulle båda leveranserna komma till förvaltningen i april 2015. Nu kommer Resultathanteringsleveransen sista april och Uppföljningsleveransen i mitten på juni. Förvaltningsorganisationen kommer inte att hinna acceptanstesta Uppföljning och ha den klar för produktionssättning i augusti som tidigare planerat.

Förvaltningens styrgrupp har beslutat att produktionssättning av Uppföljning ska ske med start i februari 2016 efter att samtliga lärosäten hunnit produktionssätta Resultathantering. Piloterna kommer att börja använda Uppföljning under hösten 2015 när förvaltningen hunnit acceptanstesta leveransen. Möjlighet kommer också att ges till något/några lärosäten att börja använda Uppföljning i slutet av 2015 om önskemål finns. Mer information om den nya produktionssättningsplanen kommer under mars 2015. 

I Uppföljningsleveransen ingår funktionaliteten för Årsredovisning. Årsredovisning är alltså en delmängd av funktionaliteten i Uppföljning.


Några ord från nye Konsortiechefen...

För dig som vill veta mer om vem nytillträdde Konsortiechefen Mauritz Danielsson är, så finns nu en presentation på ladok.se.

Läs Mauritz presentation av sig själv.


...och några från gamle

Och även nyligen pensionerade Konsortiechefen Gunnar Backelin har skrivit en text till ladok.se, där han ser såväl tillbaka som framåt på många år i l ladokvärlden. 

Ta del av Gunnars eftertankar från tröskeln.


Nya förvaltningsmedarbetare

Vi har, sen senaste utskicket gjorde, fått glädjen att välkomna två nya medarbetare - Gunnar och Hans - till den nya förvaltningen. Välkomna!

Produktansvarig resultat

Gunnar Råhlén från Blekninge tekniska högskola är ny Produktansvarig Resultatrapportering i nya förvaltningen. Gunnar har arbetat i Ladok3-projektet bl. a. med resultat och kommer nu att ta emot den första leveransen inom området och senare driva produktens utveckling. Gunnar fortsätter i Ladok3-projektet och delar sin tid mellan det och förvaltningen.


Produktionssättningskoordinator

Det krävdes en lösning med två personer för att få till rollen produktionssättningskoordinator.

Hans Persson från Lunds universitet kommer att ta över rollen i samarbete med Malin Zingmark, vår konsult som leder projektet förnyad förvaltning och som i praktiken innehaft rollen tidigare. Delningen blir så att Malin har hand om produktionssättningsplanen och de kontakter som det medför och Hasse har hand om stödet till lärosätena inför produktionssättningen. Hasse arbetar idag med gamla Ladok som underhållsansvarig, med registervård inom Ladok3 samt nu också i nya förvaltningen. Under våren blir det begränsad tid åt produktionssättningskoordinationsarbetet (oj - 40 tecken!) men tiden ökar efter sommaren.


Demo av MIT-leverans 6

Demo av MIT-leverans 6 genomförs den 26 februari mellan 9 och 12. Välkommen att delta via Adobe Connect.

Fokus ligger som vanligt på att gå igenom nyheterna i MIT-miljön.

Information om levans 6 till MIT-miljön finns här.


Ladok-Inkubator i april

Vårens upplaga av Ladok-Inkubator går av stapeln den 22-23 april på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. 

Ladok-Inkubator genomförs som en del av Sunet-dagarna och det sker ett flertal andra träffar parallellt inom ramarna för det arrangemanget.

Från Ladok-håll puffar vi gärna lite extra för att ATI-gruppen (arbetsgruppen för teknisk integration) träffas under en heldag den 20 april och att integrationer i nya Ladok då får stort utrymme. Denna träff kan vara ett lysande tillfälle för bland annat de lokala införandeprojekten att skicka med frågor kring detta, med ert lärosätes representant i denna grupp.

Här finns veckoprogrammet för Sunet-dagarna.

Information om Ladok-Inkubator publiceras inom kort på ladok.se 

Nyhetsbrev #2 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!