Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

Annonsera på BostadsPortal.se

 

Hej  
BostadsPortal.se är en professionell och innovativ annonssajt med hyresbostäder. Vi erbjuder en effektiv annonsering av lediga objekt eftersom vi samlar annonser på ett ställe och därmed kommer bostadssökanden till oss. Vi skickar månadsvis ut ett Nyhetsbrev med nyttig information för dig som har hyresbostäder.
 
Annonsera utan kostnad hos oss
Det kostar inget att annonsera hos oss. Har du någon enstaka annons lägger du ut den på 
www.bostadsportal.se

Har du flera bostäder 
Kontakta oss för att få tillgång till vår Storuthyrarplattform. Här kan du enkelt hantera flera annonser och kommunicera med dina bostadssökanden. Du som fastighetsägare har tillgång till tjänsten utan kostnad.


Annonsera dina lediga bostäder på www.bostadsportal.se

Du når oss på:
Tel: 046- 46 01 080
E-post: can@bostadsportal.se
 
Twitter: @bostadsportal


ANNONSVerktyg för nyhetsbrev

Vill du synas med annons här?
lägg ett mail till can@bostadsportal.se

 

Nyhetsbrev Oktober

Privata fastighetsägare får mer att säga till om och vad är egentligen en Bokal?


Nya regler för hyressättning
Från 1 Januari 2011 införs nya villkor för allmännyttiga bostadsaktiebolag och nya regler för hyressättningen. Syftet är att undvika en otillåten 2:a hands- och ibland en 3:e handsmarknad på hyresbostäder. Reglerna ska göra det lönsamt att investera i hyresrätter men också säkra hyresgästens skydd. Vad gäller hyressättning får de privata fastighetsägarna en större roll och kan påverka hyresnivån genom att delta i förhandling.
Läs mer >>



Att bo på jobbet eller jobba hemma
Vi har alla minnen från film och berättelser där skomakaren hade sin verkstad i farstun, eller butiksbiträdet bodde vägg i vägg med sin butik. En kombinationslösning som till idén verkar lysande men med nya lagar om höjd standard försvann bokalerna en efter en. När vi idag skiljer mindre och mindre mellan jobb och fritid och många väljer att jobba hemifrån är det vilket MKB tog fasta vid och lanserade en nygammal boendeform – Bokal.

I början av året skrev skånska medier om MKBs satsning på bokaler på Bennets väg i Rosengård. Sen tidigare hade man satsat på Bokaler på Svante på stadsdelen Östervärn i Malmö.

Att hyra ut en lokal som bostad, eller tvärtom, är inte helt enkelt. Framförallt hyressättningen utgör ett problem. För lokaler gäller marknadshyror och för hyreslägenheter gäller bruksvärdesssystemet. Även säkerhet och lägsta standard skiljer sig. Så vidare enkelt är det inte att kombinera de två. För MBK tog det cirka 6 år att få ordning på byråkratin.

Fördelarna med Bokal är enligt MKB att få en mer levande stadsbild i området. Att våga satsa på bokal-konceptet ger både uppmärksamhet i media och på lokal- och bostadsmarknaden. Idag är bokalerna i Malmö en naturlig del av stadsbilden.
Läs mer >>
 

Har du något ämne eller fråga som du gärna vill ta upp, skriv til oss.

Med vänlig hälsning,

Caroline Andersson
Onlinechef

 
 

 BostadsPortal.se är Sveriges nya bostadssajt med hyresrätter. Det är vår vision att göra bostadsmarknaden enklare.
Vi är en del av den danska Media koncernen North Media A/S.

För att annonsera eller leta bostad besök www.bostadsportal.se

 

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!