Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 2 - Torsdag den 29 januari 2015

  • Boka en ambassadör!
  • Projektet Din Rätt
  • Webbutiken
  • Boka en egen teater!
  • Västsverige först med öppen redovisning

Boka en ambassadör!

Hur är det egentligen att leva med ADHD, autism, tvångssyndrom eller en annan psykiatrisk diagnos? Hur kan man komma tillbaka till arbetslivet efter en utmattningsdepression? Vilken betydelse har öppenhet och kunskap om psykisk ohälsa i äldreomsorgen?

Hjärnkolls ambassadörer berättar utifrån sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa och delar med sig av sina insikter i vilka insatser som fungerar bäst. Du kan boka en eller flera ambassadörer för kortare föreläsning, halv- eller heldagsutbildning, fokusgrupp, paneldiskussion eller som moderator. Vill du träffa en ambassadör med en särskild diagnos kan vi ordna det.

Boka påwww.nsph.se/hjarnkoll  eller ring Marie Sjöberg, 08-120 44 854. Tipsa gärna andra om Hjärnkolls ambassadörer!

Projektet Din Rätt

Projektet som arbetar mot diskriminering pga psykisk ohälsa presenterade sitt arbete för landstingens högsta psykiatrichefer under ett evenemang på SKL. Några av de saker som då lyftes av projektledaren Johanna Wester var vikten av att alla inom psykiatrin utbildas om diskriminering, eftersom den så ofta är strukturell och därmed sker även på många, små sätt och inte bara genom tydliga skandaler.

Läs mer >>



Boka en egen teater!

I föreställningen Nu blev det knas! blandas komiska situationer och tragiska missförstånd på ett drastiskt och underhållande sätt. Med utgångspunkt i begreppet inkludering tas publiken med på en resa in i en värld där uttryck som ”Det kan du hoppa upp och sätta dig på” faktiskt betyder att man ska hoppa upp och sätta sig på något.

Den turnerande teatergruppen Ung utan pung producerar föreställningen Nu blev det knas! i samarbete med Hjärnkoll. Målgruppen för föreställningen är unga i åldrarna 13-20 och alla vuxna som möter och arbetar med unga.

Boka en egen föreställning på www.ungutanpung.se  eller ring 08-99 71 24.


Västsverige först med öppen redovisning

Nu har webbplatsen psykiatrikompassen öppnat. Här visas kvalitetsdata kvartalsvis ända ner på enhetsnivå för psykiatrin i Västra Götaland och Halland. Förhoppningen är att resten av Sverige successivt ska komma efter.

Psykiatrikompassen innehåller till att börja med 14 indikatorer från sju psykiatriska kvalitetsregister.


Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!