Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Separation av leveranser

Under 2014 skapade Ladok3-projektet förutsättningar att leverera ny systemfunktionalitet upp till två år före tidigare utlovad tidplan. Det handlar om att tillgängliggöra Ladok Resultathantering för en bred massa. Vi gör detta genom att skapa en hybrid av nya och nuvarande Ladok, där vi använder dagens databas i kombination med det nya systemet. Då vi skapade denna möjlighet så planerade vi för att leverera resultathantering samtidigt som uppföljningsleveransen, i april 2015. I dag ser vi att det är hög risk att leverera två system samtidigt och det ställer också väldigt höga krav på test och leveransorganisationen. Med det som grund har vi inom Ladok3-projektet och projektets styrgrupp fattat beslut att separera dessa leveranser.

Resultathantering är den systemleverans som fått prioritet vilket innebär att Ladok3-projektet kommer att leverera Resultathantering den 30 april och Uppföljning först den 15 juni. Leveranserna kommer att ske till den nya förvaltningsorganisationen som i sin tur svarar för planering av produktionssättningar på lärosätena, mer om detta nedan.

Vad gäller årsredovisningsleveransen, som snart ska produktionssättas hos de fyra piloterna, så levererades den till förvaltningen i version 1.0 den 1 december 2014. Vi hade då några sent upptäckta fel som vi bedömde behövde rättas innan en slutleverans skulle kunna ske. En sådan var planerad till den 12 januari år, men tyvärr höll inte det datumet. Ladok3-projektet jobbar nu med de allra sista felen som vi hoppas kunna ha löst i närtid och då kan vi stänga den leveransen och gå vidare med fullt fokus på Resultathantering och Uppföljning. 


Påverkan på produktionssättningsplan

Då Ladok3-projektet beslutat att separera leveranserna Uppföljning och Resultathantering i tid, kommer Uppföljningsleveransen senare än planerat till förvaltningen. Det kommer att få påverkan på produktionssättningsplanen för Uppföljning. Under februari månad kommer mer information om produktionssättningsplanen för Uppföljning.


Tester påbörjade av första leveransen!

Den nya förvaltningsorganisationen har påbörjat acceptanstester av den första leveransen från Ladok3-projektet, Årsredovisningsleveransen. Den slutliga leveransen av Årsredovisning från Ladok3-projektet är inte gjord, vilket gör att acceptanstesterna kommer att pågå längre än planerat. Det kommer mer information om eventuell påverkan på piloternas produktionssättning av Årsredovisning.


Status rekryteringar

Rekrytering till Produktansvarig Resultathantering, Utbildningsansvarig och Produktionssättningskoordinator pågår.

Läs om utlysta tjänster på ladok.se


Vårens öppna frågestunder

Nu har vi satt datum för vårens öppna frågestunder. De kommer som vanligt att genomföras ca en gång i månaden via Adobe Connect.

  • torsdag den 12 februari, 11-12
  • tisdag den 10 mars, 11-12
  • onsdag den 15 april, 11-12
  • onsdag den 13 maj, 11-12
  • onsdag den 17 juni, 11-12

Läs om öppna frågestunder på ladok.se


Tack för hjälpen!

I skrivandes stund har 181 personer svarat på vår enkät med utvärdering av fjolårets kommunikation. 

Ett stort stort tack till er som tagit er tiden att hjälpa oss! Med era svar kan vi göra 2015 till det bästa kommunikationsåret hittills!

Om du inte har svarat men vill delta, kan du använda denna länk för att komma till enkäten.

Nyhetsbrev #1 2015

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!