Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 1 - Torsdag den 15 januari 2015

  • Hjärnkoll och NSPH gifter sig!
  • Gemensam webbutik
  • Nu har NSPH:s rådgivning fått igång sin telefontid!
  • Barn och unga i fokus på konferens

Hjärnkoll och NSPH gifter sig!

Vid årsskiftet gick Hjärnkoll från att vara en kampanj som drivs av Myndigheten för delaktighet, i nära samarbete med NSPH, till att bli ett riksförbund. Bakom beslutet att starta det nya riksförbundet står de 13 patient-, brukar- och anhörigorganisationerna i NSPH. Hjärnkoll och NSPH har också flyttat ihop på Tjurhornsgränd 6 i Johanneshov.

Giftermålet mellan Hjärnkoll och NSPH ger styrka och trovärdighet till arbetet med att minska diskrimineringen av människor med psykisk ohälsa. Vårt långsiktiga mål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt.  

Grunden i Hjärnkoll är 350 ambassadörer som arbetar aktivt med att förändra attityder på olika arbetsplatser, i sjukvården, i skolvärlden, i media och ute i samhället. Vill du själv boka en ambassadör för en föreläsning eller utbildning, hör av dig!

Vi som jobbar på Riksförbundet Hjärnkoll är Rickard Bracken, projektledare, Susanne Rolfner Suvanto, mobiliseringsansvarig, Marie Sjöberg, bokning av ambassadörer och utställningar, Åsa Holmgren, ekonom, Evelynn Wystråle, administratör, Annica Otter, kommunikatör. 


Gemensam webbutik

Tyvärr kan man inte göra några beställningar från vår webbutik just nu då vi bygger om den!

Den 20 januari öppnar vi en gemensam webbutik – ”Webbutiken” tillsammans med Riksförbundet Hjärnkoll där du kan beställa och ladda ner material. Mer information om detta kommer längre fram.

Har du frågor kontakta oss på 08- 120 488 40 eller mejlainfo@nsph.se


Nu har NSPH:s rådgivning fått igång sin telefontid!

Vi vet att många som lever med psykisk ohälsa upplever att de blir orättvist behandlade. Upplever du att du eller någon annan har blivit diskriminerad på grund av sin psykiska ohälsa? Har du frågor om diskriminering inom arbetslivet, vården eller andra samhällsområden?

Kontakta i så fall NSPH:s juridiska rådgivning. Telefontiden är:

Måndag och Onsdag 13.00 - 15.00  
Tisdag, Torsdag och Fredag 10.00 - 12.00

Ring oss på 076 - 555 51 99. Om du föredrar att skriva så kan du mejla till diskriminering @nsph.se.

Läs mer  >>

Barn och unga i fokus på konferens

Den 28-29 januari deltar Hjärnkoll och NSPP på konferensen Psykisk (O)hälsa Samhällets Barn & Unga i Stockholm. Konferensen fokuserar på barn och unga som har eller riskerar att drabbas av problem på grund av psykisk ohälsa. Den vänder sig framförallt till personal inom socialtjänsten, skolvärlden och psykiatrin, och till politiker och beslutsfattare.

Hjärnkoll och NSPH har en gemensam monter där besökarna kan träffa ­- och boka - ungdomsambassadörer. Attention Utbildning deltar med en egen monter och Anders Moberg, administratör på Attention, är en av föreläsarna i det omfattande föreläsningsprogrammet. 

Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!