Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nu närmar sig jul och ledigheten. Vi har precis avslutat julmarknaden som i år har haft rekordmånga besökare; upp mot 2000 personer besökte Länsmansgården under helgen.

Det var upplyst och aktiviteter i alla husen. Nytt för i år var att vi hade fått stallet färdigrenoverat och caféet har flyttat in där. Vi har absolut Åkersbergas mysigaste café. Lagom till julmarknaden fick vi även ladugården klar, där trädgårdssällskapet ordnat försäljning av kransar, lotter mm. 

Att de båda husen blivit färdiga är ett resultat av det enorma arbete som skett under året med restaureringen av de båda fallfärdiga husen. Vi har lyckats rädda de båda husen för kommande generationer med hjälp av kunniga hantverkare av gamla metoder och med arbetskraft från arbetsförmedlingen.

Vi har för detta fått ekonomisk stöd från Österåkers kommun, Arbetsförmedlingen, Allmänna arvsfonden (via trädgårdssällskapet) och Länsstyrelsen. Medlemmar, företag och boende i kommunen har också skänkt pengar, köpt timmerstockar, köpt lotter, arbetat för att vi kunnat genomföra detta stora projekt.

Nu står vi inför utmaningen att rädda själva Länsmansgården. Här behöver vi också byta ut ruttna stockar, täta grunden, byta gamla jordkistor, se över skorstenarna samt se över fasaderna mm.

Arbetet med att få in pengar för detta har redan startat. Vår förhoppning är att vi inför sommaren ska kunna starta upprustningen.

Österåkers konstförening ägnar sig inte som en ordinär konstförening endast åt konstverksamhet. Vi äger Länsmansgården och har ett ansvar för att bevara och utveckla gården. Vår vision att det ska finnas något för alla, håller på att förverkligas. Genom samarbete med många aktörer är detta möjligt. Under året har vi kunnat glädjas åt många spännande event.

Flera nya föreningar har även börjat ha verksamhet här, t ex Biodlarna, Naturskyddsföreingen, Huldrans Natt.

Vi står inför ett spännande år 2015. Programmet håller på att färdigställas - den 10 januari öppnar vi åter.

Tack alla er som bidrar på olika sätt att utveckla och arbetar med att göra Länsmansgården till Sveriges förnämsta utflyktsmål!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Torill Findeisen
Ordförande i Österåkers Konstförening


Skraplotteriet pågår januari ut.

Du har väl sett Konstföreningens skraplotter som ger fina vinster - och bidrag till vårt upprustningsprojekt.

Vinsterna är gåvor från konstnärer, sponsorer och privatpersoner, och du kan köpa lotter för 20 kr! 

Vinstförteckning finns här på webben.

Vill du hjälpa till att sälja lotter, hör gärna av dig via e-posten lansmansgarden@live.se eller på telefon 072-558 45 26.


Besök och upplev Länsmansgården året om! Här finns det också Åkersberga Trädgårdssällskap


Köp timmer!

Bidra till restaureringen genom att köpa en timmerstock. Pris: 250 kr/m eller 6 m för 1000 kr! Sätt in valfritt belopp på föreningens konto pg 65 09 78-0, ange Timmer och ditt namn. Tack!

Årsmöte 18/3 kl 19.00

Snart kommer alla medlemmar att kallas till årsmöte 2015. Du har väl inte glömt att betala medlemsavgiften? (250 kr för 2014 och 300 kr för 2015).

Varje år betalas några avgifter utan namnuppgift. Gör inte så.


Café Länsmans-gården

Unik miljö, läckra bakelser och soppa - kom och njut!



Missa inte


Antik på Länsmansgården - alltid värt ett besök.


Ta del - var med!

Våra nyhets- och medlemsbrev sänds i första hand via internet. Det gör det möjligt att vara aktuellt, och vi räddar träd och sparar porto.

Känner du någon som borde få breven?

Mejla till ossSe oss även på webben och på Facebook!

Café Länsmansgården


Se Österåkers konstnärer på Facebook.


Österåkers Konstförening, Kantarellvägen 12, 184 34 Åkersberga

Öppet lördagar + söndagar kl 12-16
lansmansgarden@live.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Österåkers konstförening eller har visat intresse för våra utställningar.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!