Nyhetsbrev från TimeFinder. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Månadens boktips:

"Förändringskoden - fyra nycklar till ett bättre liv"

av Titti Holmer


Böcker jag tipsar om finns för det mesta hos väl-sorterade bokhandlare eller på nätet, t ex: 

www.adlibris.com
www.bokus.com

Månadens citat:

Ingenting är omöjligt det är bara olika svårt.

Gunde Svan

Nyfiken på vad TimeFinder kan erbjuda i form av föreläsningar och olika typer av utbildningar? TimeFinders utbildningar

Tips:

Vill du få hjälp att jobba smartare? Anmäl dig till någon av TimeFinders öppna utbildningar eller kontakta oss så kommer vi till ditt företag/din verksamhet.Öppen utbildning.

TimeFinder och Maria svarar på frågor i expertpanelen på shortcut!:

Expert på shortcut

Tidigare nyhetsbrev hittar du här:
TimeFinders nyhetsbrev

Mer tips hittar du här:
Artiklar med TimeFinder

TimeFinders Nyhetsbrev nr 1 2015


Väg av Bec Brown

5 tips för att lyckas med nyårslöftet!

Visst känns det speciellt med ett nytt år? Det är lite som att få vända blad och ta nya tag oavsett om det är på jobbet eller privat.

Även om du inte har några uttalade nyårslöften eller mål för 2015 så tror jag att du ändå har lite förhoppningar inför det nya året.

Årets första nyhetsbrev innehåller därför några tips för att lyckas med dina mål och nyårslöften eller infria dina förhoppningar för 2015!


Du står där efter tolvslaget på nyårsafton och tänker att det är i år det händer.

Men så kanske det redan några veckor in i januari känns som om du misslyckats med det du lovade dig själv och det är lätt att ge upp innan du knappt hunnit börjat på riktigt.

Är det kört bara för att du tog de där godisbitarna eller chipsen, inte kom iväg och tränade som du så fint planerat eller för att du inte lyckats låta bli att kolla mailen stup i ett första veckan på jobbet efter ledigheten?

Nej, såklart det inte är, men det gäller att du förstår att det inte räcker med en massa goda intentioner och positivt tänkande för att bli effektivare på jobbet, går ner i vikt eller få bättre kondition. Det handlar om att vi behöver förändra beteenden.

I första nyhetsbrevet 2014 Nytt år och kanske dags att skapa nya spår i hjärnan! skrev jag om hjärnans fantastiska förmåga att kunna skapa nya kopplingar som gör att vi kan ändra vårt sätt att tänka och göra saker. Läs det gärna igen genom att kicka på länken ovan. Vill du läsa fler av TimeFinders tidigare nyhetsbrev hittar du en länk till dessa lite längre ner i vänsterspalten.

Att förändra ett beteende kräver ofta en hel del arbete av oss innan det går på rutin att vi tar en morot istället för en chokladkaka, att vi tar en promenad eller springtur istället för att hamna framför TVn eller datorn när vi blir trötta och slöa i huvudet osv.

Det handlar om konkreta handlingar vi måste utföra (eller inte utföra) gång på gång för att ersätta icke önskvärda beteende och istället skapa nya vanor. Det finns inga genvägar men det finns knep för att lättare orka härda ut och ta oss till målet.


Därför kommer här 5 tips för att lyckas med ditt nyårslöfte eller någon annan förändring som du har bestämt dig för:

Dela upp i delmål - Det är betydligt lättare att gå ner 1 kg 10 gånger än att kämpa mot det "stora" målet att gå ner 10 kg på ett halvår. Det är lättare att lyckas sitta helt fokuserad en halvtimme om dagen än att tro att du ska lyckas med det dagarna i ända.

Fira dina delmål - Tänk vad härligt att få fira viktnedgången ovan 10 gånger istället för att vänta in att du når det stora målet ett halvår bort. Dessutom är det mycket lättare för hjärnan att härda ut när vi har kortsiktiga belöningar.

Ge dig själv nya chanser - Ibland är vi alldeles för hårda mot oss själva vilket kan få den negativa effekten att vi ger upp alldeles för tidigt för att vi missade en vecka på gymmet, inte kunde fokusera under en hel arbetsdag osv.Var istället snäll mot dig själv och se varje dag som en ny chans att lyckas med det du bestämt dig för. Det är inte kört för att du proppade i dig godis i dag och du behöver inte vänta till nästa vecka, månad eller år för att få en ny chans att börja om igen.

Tänk 80/20 regeln - Om du t ex vill äta nyttigt så gör det 80 % av tiden och känn att det är helt OK om du råkar slarva 20 % av tiden (här kan du såklart även välja 70/30 eller 60/40 beroende på vad det gäller).

Bestäm dig för ett antal gånger eller ett tidsspann - Det kan vara att göra något t ex minst 10 gånger, 3 gånger i veckan under en månad eller 1 timme om dagen i en vecka. Därefter kan du fatta ett nytt beslut om ytterligare 10 gånger osv.

Titti Holmer som är psykolog, författare, föreläsare och en av TimeFinders samarbetspartners  har nyligen kommit ut med boken Förändringskoden - fyra nycklar till ett bättre liv där hon beskriver de 4 nycklarna Tanke, Känsla, Handling och Kropp och hur vi genom att utveckla vår förmåga att hantera dessa enklare kan styra våra beteende i riktningar som vi själva önskar. Läs den gärna! (se månadens boktips).


Med detta önskar jag dig lycka till så hörs vi snart igen!


TimeFinder, som drivs av Maria Breitholtz Söderström, hjälper chefer, medarbetare och egenföretagare att frigöra 10-25 % av sin arbetstid för att kunna bli mer produktiva, mindre stressade, få bättre kontroll över sin arbetssituation eller helt enkelt få mer tid över till familj, vänner och fritidsintresse. Läs mer på www.timefinder.se

TimeFinders nyhetsbrev innehåller tips om hur du kan jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över. Det tar bara ett par minuter att läsa men kan hjälpa dig att frigöra många!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du på något sätt anmält intresse. Skulle du av någon anledning inte längre vilja ha nyhetsbrevet eller om det skickats till fel adress är det bara att klicka på länken längst ner i detta mail.

Känner du någon som du tror vill ha det här nyhetsbrevet? Skicka gärna vidare så kan dom anmäla sig via länken nedan: Prenumerera på TimeFinders nyhetsbrev

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!