Nyhetsbrev med senaste nytt från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.

En riktigt God jul 2014

Nu är det dags för oss att önska alla glada hembakare en riktigt God Jul! Med massor av lugna sköna stunder tillsammans med familj och vänner. Med lagom mycket gott att äta och dricka och ... med många, långa, sköna och stärkande promenader. 

Än är det några vardagar kvar så kanske har du tid att baka något till alla kommande kaffestunder. Eller koka lite godis. 

Prova de läckert porösa Saffransbullarna. De är fyllda med en kokos-muscovadofyllning, som inte är att leka med...

Och när du vill ta med något hemgjort och sött till grannens glöggfest - koka en sats av Julknäcken med valnötter. Jag lovar att du blir populär!

Väl mött på det nya året 2015

hälsar Birgit Nilsson Bergström

Saffransbullar med kokosfyllning

Muscovadosocker + kokos = jättegott! De här saffransbullarna får en spännande ny karaktär av sin lite exotiska fyllning.

Och så ett TIPS: en både bra och viktig sak att komma ihåg när du använder färsk jäst är att bara smula ner den i degbunken och sedan röra ut den med rumsvarm mjölk, vatten eller det man har som degspad. Inget annat! Sen gör tiden och värmen sitt.

Men man kan bli lite förvirrad eftersom det då och då dyker upp gamla förlegade råd. Som att röra ut jästen med socker... Det kan stå i en gammal släktkokbok eller föralldel även i en alldeles färsk tidning. Gör INTE så. Även om det sägs i TV av allas vår Ernst. Rör inte ut jästen med socker eller salt.

Man riskerar nämligen att en del av jästsvamparna dör och degen jäser helt enkelt sämre.   

Julknäck med valnötter

Den här knäcksmeten innehåller glykossirap och den kokar färdigt på en kvart. Ta fram termometern så vet du när det är dags att ta kastrullen från spisen. 140 grader ska den visa. Inte mer - inte mindre. 

Det är precis att du hinner vika till en snygg strut under tiden. En God Jul-present som heter duga!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!