Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 16 - Torsdag den 11 december 2014

  • God Jul & Gott Nytt År önskar NSPH!
  • Lyssna på oss ungdomar!
  • Nordiskt Forum – äldres psykiska hälsa
  • Statsministern utlyser extraval
  • Nu har NSPH:s rådgivning fått igång sin telefontid!
  • Visa Vägar - 28 maj 2015

God Jul & Gott Nytt År önskar NSPH!

Ett år går fort och nu är vi i slutfasen av årets arbete. Vi är många som ser fram emot en längre ledighet under jul och nyår där vi får vila upp oss och ladda batterierna inför ett nytt spännande år. 

Läs Anki Sandbergs summering av året >>

Lyssna på oss ungdomar!

I morgon fredag kommer NSPH presentera sin rapport om ungdomars upplevelse av stödinsatser. Rapporten kommer att kunna laddas ner från vår webb efter att den har behandlats.

Vi har under oktober 2014 genomfört en intervjustudie med ungdomar mellan 11 och 19 år med erfarenhet av psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk diagnos eller psykisk funktionsnedsättning. Syftet med intervjuerna har varit att ta tillvara ungdomarnas synpunkter för att stärka deras inflytande och förbättra de insatser de har från skolan, vården och socialtjänsten. 


Nordiskt Forum – äldres psykiska hälsa

Ett nordiskt forum med fokus på äldres psykiska hälsa gick av stapeln den 4 december i Stockholm. I anslutning till det firades också instruktörer i Första hjälpen till psykisk hälsa – ett SKL projekt. En av huvudattraktionerna i utställningsdelen var så klart Hjärnkoll, dagen till ära bemannat av seniorambassadörerna Håkan Wingren, Hillevi Brändt, Anita Dahlrot och kansliets Evelynn Wystråle.

Läs med om SKLs projekt om äldres psykiska hälsa >> 


Statsministern utlyser extraval

Som ni säkert hört i media föll regeringens budgetförslag och statsministern har utlyst extraval.  

De besked vi tidigare fått från departementet vad som händer i ett sådant läge är att förra årets budget gäller. Psykiatrisatsningen har inte varit partiskiljande. Regeringens budget för 2015, som röstades ner, innehöll samma summa som satsades i år. Rent ekonomisk räknar vi därför inte med att krisen ska få några omedelbara ekonomiska konsekvenser för vår egen verksamhet.

Däremot är det givetvis ytterst beklagligt och kommer att påverka samhället i stort på många olika sätt. Sannolikt blir det betydligt svårare att få fram beslut och att bedriva långsiktigt utvecklingsarbete.  

Anki Sandberg , Samordnare NSPH


Nu har NSPH:s rådgivning fått igång sin telefontid!

Vi vet att många som lever med psykisk ohälsa upplever att de blir orättvist behandlade. Upplever du att du eller någon annan har blivit diskriminerad på grund av sin psykiska ohälsa? Har du frågor om diskriminering inom arbetslivet, vården eller andra samhällsområden?

Kontakta i så fall NSPH:s juridiska rådgivning. Telefontiden är tisdag-fredag kl. 9-11, 076 - 555 51 99. Om du föredrar att skriva kan du mejla till diskriminering @nsph.se.

Läs mer  >>

Visa Vägar- 28 maj 2015

Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH, bjuder in till en konferens om hur engagemang och egen erfarenhet av psykisk ohälsa och funktionsnedsättning kan bli utgångspunkt för utveckling av individer och organisationer.

Konferensen vänder sig till medlemmar i organisationer för patienter, brukare och anhöriga, samt till politiker och yrkesverksamma med intresse för området. Konferensen kommer att äga rum på ABF-huset i Stockholm. Mer information kommer att komma under januari månad.


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!