Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2010-09-23

Valet!

Alliansen vann större förtroende än 2006. Socialdemokraterna imploderade. Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Saker hände i valet - med betydelse i den prioritetsordningen. Alliansen regerar vidare med 173 mandat, det vanliga i Sverige är ju minoritetsregeringar.

Personvalet

Trots att Moderaterna gick fram också i Stockholms län minskade antalet mandat från 17 till 15, då utjämningsmandaten fördelades annorlunda. Jag har således inte kommit in i riksdagen, trots att jag kom på plats 9 i personstöd, eftersom avståndet till personspärren är enormt. Nu krävs att tre ovanför tackar ja till andra uppdrag, såsom statsråd. Återstår att se den 5 oktober!

Riksdagens två extrema partier

Sverigedemokraterna är inte tillnärmelsevis så viktiga som debattens omfattning antyder. Icke desto mindre medverkade jag i SVT Debatt i ämnet, vilket kan ses här.

Jag skrev också en debattartikel med frågor till Vänsterpartiets ledning om deras extremism, som förefaller öka nu när Lars Ohly talar om att starta "utomparlamentariska rörelser". Läs här.

Artikel med Slovakiens finansminister

På valdagen publicerades en debattartikel som jag hade skrivit tillsammans med Slovakiens finansminister Ivan Miklos - även kallad Mr Flat Tax - som jag känner sedan gammalt. Kan läsas här.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev - eller synpunkter i övrigt - är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!