Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 15 - Torsdag den 27 november 2014

  • "Därför har Hjärnkoll varit så jäkla bra..."
  • Återvalda representanter i AU
  • Ett händelserikt år för NSPH
  • Har du blivit diskriminerad?
  • NSPHs julkalender 2014
  • Anhörigprojektet

 


"Därför har Hjärnkoll varit så jäkla bra..."

Boken om kampanjen Hjärnkoll ger en unik inblick i hur man förändrade attityderna till psykisk ohälsa i Sverige. Inspireras av berättelserna och få verktyg att arbeta vidare.

”När man står själv mitt i panikångesten, och inte vet vad det handlar om, då blir man rädd. Det är en rädsla för det främmande, det okända man har i sig själv. Men kommer det då någon som vet, kan det hjälpa dig. Därför har Hjärnkoll varit så jäkla bra”.
Morgan Alling, skådespelare

Beställ boken >>


Återvalda representanter i AU

På nätverksmötet tidigare i veckan återvaldes Anki Sandberg, Sonny Wåhlstedt och Per Torell som representanter i Arbetsutskottet.
Jan-Olof Forsén ersätts av Jimmie Trevett som kliver in i AU från och med januari 2015.

"Det känns roligt att få förtroende att fortsätta det arbete som vi tillsammans driver inom NSPH"

- Vårt samarbete har under åren stärkts och 2015 innebär många spännande utmaningar. Vi ska arbeta mer med barn och ungas inflytande samt påbörja ett framåtblickande visionsarbete, säger Anki Sandberg i en kommentar.


Ett händelserikt år för NSPH

Ett år går fort och nu är vi i slutfasen av årets arbete. Vi är många som ser fram emot en längre ledighet under jul och nyår där vi får vila upp oss och ladda batterierna inför ett nytt spännande år. 

Det gångna året har varit ett händelserikt år för NSPH. Vi har fått en ny webb som vi är mycket stolta över, men arbetet har precis bara börjat och det finns en del saker som vi kan utveckla vidare. Vi har genomfört ett antal lyckade seminarier. Bland annat flera i Almedalen, där våra evenemang blev mer än fullsatta. Att synliggöra och öka medvetenheten kring NSPH har ökat markant inte minst tack vare nyhetsbreven och sociala medier. 

Läs Anki Sandbergs summering av året >>


Har du blivit diskriminerad?

Nätverket Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH) driver från augusti 2014 ett treårigt projekt för att minska diskriminering p.g.a. psykisk ohälsa i Sverige.

Upplever du att du har blivit diskriminerad eller illa bemött inom arbetslivet, vården eller ett annat samhällsområde? Du kan få rådgivning av oss på webben och inom kort även på telefon.

Skicka in din fråga till oss >>

NSPHs julkalender 2014

Snart är det jul och fram till dess vill vi på NSPH önska er alla en riktig god jul genom olika julhälsningar från medlemsförbunden, nätverken och våra projekt. Vi kommer att publicera en ny film varje dag fram till den 24 december, väl mött!

Läs mer >>


Anhörigprojektet

Hur mår anhöriga till personer med psykisk ohälsa?
Vi ska med Anhörigprojektet uppmärksamma anhörigas situation och fördjupa förståelsen för hur man kan underlätta för anhöriga till personer med psykisk ohälsa.


- Jag märkte ett stort intresse för projektet och fick frågor om allt ifrån hur vi ska gå till väga för att nå fram och många idéer och förslag till förbättringar i anhörigstödet, säger projektledaren Ingrid Lindholm i en kommentar på frågan om vilka frågor hon har fått om projektet.


Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!