Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV DECEMBER 2014

Mycket har hänt i höst. Vi är inne på tredje och därmed sista kursomgången för året. Och sedan mitten av augusti, då höstterminen drog igång, har vi bland annat hunnit med 15 onsdagsdanskvällar och 15 lördagsdanser med klubbar, maskerader och allt vad det innebär. En nytt evenemang har introducerats i form av Syltklubben som, tack vare intresset från dansare och publik och inte minst enskilda musikers spelglädje, med stor sannorlikhet blir ett bestående inslag i Chicagos repertoar framöver. Som tur är har vi en hel månad kvar på året och vi vågar lova att för den som orkar och vill så finns det mycket dans kvar att avverka innan julhelgerna tar vid. Störst i december är ändå att Norma Miller är i stan för att fira sin 95-årsdag med oss på Chicago. Läs mer om detta och mycket annat nedan. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NORMA MILLER FIRAR SIN 95-ÅRSDAG PÅ CHICAGO

Norma Miller - The Queen of Swing - kommer vara i Stockholm och på Chicago första veckan i december för att fira sin 95-årsdag tillsammans med oss. De flesta känner igen henne som en av medlemmarna i den legendariska dansgruppen Whitey´s Lindy Hoppers där hon trotsade fysiska lagar i bland annat filmen Hellzapoppin från 1941 (se dansklipp nedan). Men hon har även andra strängar på sin lyra som exempelvis stand-upartist och showartist i Las Vegas. Tre kvällar på Chicago är speciellt utformade till Normas ära. Men hon kommer även vara på plats under några av kurserna och svarar gärna på frågor om tillfälle uppstår. 

  • Onsdag (3/12) - Count Basie & Harlem Night

Vi firar Norma Miller. Det blir självklart tårta till alla och showgruppen Harlem Hot Shots river av några dansnummer och kommer även stå för dj-musiken den här kvällen. Missa inte detta! Hedersgäst: Norma Miller

  • Lördag (6/12) - Dokumentärfilm och talkshow med Norma och danskväll

Vi börjar med att visa dokumentären om Norma Miller varpå Lennart Westerlund förtsätter med att intervjua Norma om hennes liv som dansare och artist varvat med ett och annat dansklipp ur Normas karriär. Detta sker mellan 18.00 och 21.00. Därefter blir det elevdans, livemusik med Jesses Swingers och uppträdanden med Harlem Hot Shots och Chicago Lindy Hoppers fram till 01.00. Hedersgäst: Norma Miller

  • Söndag (7/12) - Syltklubben (Swing Jam)

Hedersgäst: Norma Miller


Två kända dansklipp med Norma Miller mfl:

DAY AT THE RACES (1937) – Med bröderna Marx
HELLZAPOPPIN ( 1941) - Förmodligen världens mest kända, och bästa, lindyhopklipp


NY KURSSTART OCH ÖPPET HUS i JANUARI

Planera redan nu vilken/vilka danskurser du vill gå i vår. Och varför inte ge bort en danskurs i julklapp? Detta görs enklast genom att inhandla ett presentkort här på Chicago. Kursschemat kommer vara identiskt med pågående omgång. Och precis som tidigare kan du gå en steppkurs för halva priset om du också går någon av våra andra kurser. 

Anmälan >>
Läs mer om Öppet Hus >>


SPIRIT MOVES - SLOW DANCE WORKSHOP

Fredag 30 januari – lördag 31 januari. En intensiv korthelg med slow dance-klasser och socialdans. Alba och Gaston, hemmahörande i Madrid är tillbaka som lärare. Workshopen har två nivåer som vardera innehåller sammanlagt fyra timmar undervisning och två socialdanskvällar i the Mooche Clubs regi. Mer detaljer finns på hemsidan.


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar på med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Den 17 december kommer Tommy Löbel Swingband på besök och förgyller kvällen för oss.

Stängt på jul och nyår
Det är väl allmänt känt att Chicago ytterst sällan, och i det närmaste aldrig, gör uppehåll för swingkvällarna på onsdagar. Men när en onsdagskväll råkar hamna på självaste julafton och nyårsafton, som i år, måste vi tyvärr ta en liten paus. Naturligtvis fortsätter onsdagarna precis som vanligt sedan under det nya året.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Nu på lördag (29/11) intar Club Hot-Cha etablisseamanget. Hot Jazz, bebop, blues och dansuppträdanden står på programmet. Därefter, den 6/12 har vi ett späckat schema då självaste Norma Miller är på plats. Det blir filmvisning från 18.00 följt av intervju med Noram och sedan elevdans. Den 14/12 blir det en hejdundrande julavslutning med Hasse Ling & His Syncopators of Swing.

29/11 Club Hot-Cha
6/12 Filmvisning & Talkshow & Elevdans
13/12 Live på Chicago - Julfest & Avslutning


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Ta chansen och fördjupa dig i olika dansrelaterade ämnen på våra temaklasser! Närmast på tur (30/11) är det parakrobatik och du behöver en partner för att kunna delta på kursen eftersom det inte kommer ske någon partnerrotation. Söndagen därpå (7/12) är det ingen temaklass till förmån för Syltklubben. Årets sista temaklass infaller den 14/12 och då behandlas den jazzkoreografi som kanske är den allra viktigaste och mest användbara för oss lindy hoppare: Shim Sham Shimmy.

30/11 Parakrobatik
7/12 Syltklubben
14/12 Shim Sham Shimmy


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Den egna träningen på lördag mellan 11.00 och 13.00, fortsätter till och med 13/12. Fram till dess är golvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Därefter gör vi uppehåll men den 17/1 öppnar vi upp för egen träning igen, samma tid, samma plats.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsdanserna rullar på som vanligt fram till den 15/12. Höstens fullständiga orkesterprogram finns publicerat på vår nätsida. Premiärdans för våren blir det den 12/1 med Only On a Monday.




Tisdag 6/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop

Onsdag 7/1
18:45 Lindy hop

Torsdag 8/1
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop

Lördag 10/1

13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop



3/1 Live på Chicago
30/1 Mooche Club



Värm upp din Lucianatt med en burleskexplosion! Klockan 18-21 den 13 december bjuder burleskprimadonnan Lady Francescca in till Burlesque Bonanza på Chicago. Läs mer >>


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!