Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 Nyhetsbrev nov – 2014      Första Entreprenörsfonden  


 

 

www.fefonden.se

Nyhetsbrevet behandlar de senaste händelserna i Första Entreprenörsfonden och  portföljbolagen

 

Första Entreprenörsfonden 2015  AB är öppen för teckning 

Första Entreprenörsfonden erbjuder en unik möjlighet att investera i en portfölj av framgångsrika tillväxtföretag med starka entreprenörsteam via årsvisa fonder.

Värdeutveckling  på våra senaste årsfonder per 2014-10-20 (utveckling av Stockholmsbörsen, OMXS30, under samma period inom parentes) :

FE 2012: +9,8% (OMXS30: +32,2%)

FE 2013: +82,5% (OMXS30: +18,3%)

FE 2014: +22,7% (OMXS30: -2,4%)

Läs mer om oss på vår hemsida www.fefonden.se 

                                                    

 

.

 

                                         Bayn och Sprint Bioscience noterade på Nasdaq First North

Den nyligen genomförda emissionen i Bayn Europe AB om 10 Mkr övertecknades med god marginal och aktien började noteras på Nasdaq First North den 12 november. Antalet ägare uppgår nu till drygt 250 st. Bayn arbetar med målsättningen att vara ett av de ledande företagen i att förse dryckes- och livsmedelsindustrin i Europa med högkvalitativa och förfinade produkter för socker och kalorireducering med naturliga ingredienser. Bayn kan efter finansieringen genomföra planen som tidigare lagts av styrelsen med framför allt utökade marknadssatsningar och fortsatt utveckling av steviabaserade recept.  www.bayn.se

  

Den 7 november listades Sprint Bioscience aktie på Nasdaq First North. Inför noteringen på First North genomfördes en spridningsemission om 22,5 Mkr som fulltecknades. Noteringen är en viktig milstolpe i Sprint Biosciences utveckling inför nästa fas där vi fortsätter bygget av ett framgångsrikt bolag inom den nya svenska läkemedelsindustrin. Bolagets målsättning är att på ett kostnads- och tidseffektivt sätt ta intressanta läkemedelsprojekt från upptäcktsfasen fram till att en läkemedelskandidat är redo för kliniska studier. Bolaget har inte för avsikt att i egen regi bedriva kliniska studier utan målsättningen är att ingå partneravtal för projekten i en tidig fas.  www.sprintbioscience.se  

 www.kiliaro.com

Första Entreprenörsfondens senaste investering

Första Entreprenörsfonden har investerat i bolaget Kiliaro som är en unik molnbaserad, säker tjänst för att enkelt lagra, organisera och dela alla dina foton och videos. Kiliaro fokuserar på enkelhet vid hantering av mediefiler vilket skiljer sig från att hantera dokumentfiler. Kiliaro drivs av fem entreprenörer/ utvecklare med gedigen erfarenhet från tillväxtföretag med bakgrund i bolag som Klarna och Tradedoubler     m fl. 

  Med vänliga hälsningar 

Peter Werme och Rune Nordlander 
  
 
kontakta gärna
 

 

 


 Första Entreprenörsfonden, Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm

 

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!