Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 14 - Torsdag den 13 november 2014

  • "En intensiv dag..."
  • Bli uppmuntrad av vården när du inte orkar leva
  • Tusen tack!
  • Rapport från "Akutläge i Socialförsäkringarna?!"
  • Att dela någons första gång
  • Årets julklapp

 


"En intensiv dag..."

Fredag den 7 november samlades mer än 130 deltagare för att närvara på konferensen - Inspirationsdag för anhörigstöd i Alvik. Dagen började med att Emelie Juter från Riksrevisionen berättade om brister och utmaningar för anhörigstödet, därefter höll Ingrid Lindholm en presentation om anhörigprojektet. Efter lunch fick vi svar på anhörigfrågor ur ett föräldra-, barn och äldreperspektiv. Dagen avslutades med en premiärföreställning av OCD on stage.

En intensiv dag, härlig stämning och lärorika upplevelser, säger den ansvariga administratören
Ida Ganrud i en kommentar.


Bli uppmuntrad av vården när du inte orkar leva

Köp böcker, planera semester, träffa nya människor, ha sexiga, dyra eller vackra kläder på dig, ha sex, gå på fest, gå ner i vikt, lyckas med en bantningskur. 

Läs hela krönikan här >>

Tusen tack!

Nu har vi nått vårt första mål att nå 1000 "gilla" på vår FB-sida. Nu siktar vi på 2000, sprid gärna detta bland era nära och kära!

Gilla oss på FB >>


Rapport från ”Akutläge i Socialförsäkringarna?!”

NSPH och Svensk Socialpolitisk förening lockade ett drygt 50-tal intresserade till sitt kvällsseminarium på ABF-huset i Stockholm igår. Såväl riksdagsledamöter (däribland Roland Utbult från Socialförsäkringsutskottet) som intresserade privatpersoner och organisationsrepresentanter närvarade. Moderator Mikael Klein ledde seminariet vars panel bland annat bestod av NSPHs representant Jimmie Trevett från RSMH, Marika Markovits från Stockholms Stadsmission och Kjell Rautio från LO. De inbjudna aktörerna gav sin syn på hur sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen kan förbättras, och Svensk Socialpolitisk Förening presenterade även resultatet av sin enkätundersökning om vilka delar i socialförsäkringarna som är mest akuta att åtgärda.


Att dela någons första gång

Första gången brukar alltid vara speciell. Antingen på ett bra sätt, eller på ett sätt som förstör och skapar rädsla eller ett stort ifrågasättande av en själv. Vad som händer den allra första gången har stor betydelse för hur vi skall förhålla oss alla de andra gånger som kommer efteråt. Och tillfället är oftast noga valt. Nervöst. Vad kommer den andra att tänka? Kommer den andre att se mig annorlunda efteråt? Vilka konsekvenser kommer detta att få?

Läs mer >>


Beställ boken från NSPH

Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på  www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!