Nyhetsbrev med senaste nytt från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.

Välkommen till senhöstens Nyhetsbrev!

Dagarna går fort, veckorna springer iväg och vi närmar oss advent och jul. Men innan dess kommer här lite läsning om bullfirande och designpristagare, om bröd i andra länder (Irland och USA), om våra kurser i söt och salt bakning. Och så har vi naturligtvis några nya riktigt härliga recept... Som Kalaskransen på bilden.

Håll till godo och på återhörande i december!

Hälsar Birgit Nilsson Bergström

Klicka på bilden så kommer du till receptet på Kalaskrans med choklad och nötter
Här är några bakande skol- och förskolekockar i Kisa.

Härliga höstkurser - bröd & tårtor

I höst har det varit verkligt drag efter våra kurser och vi har bakat allt från surdgesfrallor till chokladmoussetårtor.

I artikeln hittar du också länken till ett av våra mest populära recept ... Tekakor med havregryn, ett luftigt portionsbröd som passar i alla väder. Och den fantastiska Chokladtårtan, som vi bakade på tårtkursen.

Och så kan du läsa om vad vi gjorde på kursen hos stjärnkrögaren Håkan Thörnström. Jag säger bara en sak ... blötläggning. Och här hittar du receptet på goda små Russin- och solrosbröd

Läs hela artikeln här....Bakkurser

Kanelbullens dag 15 år 2014

15 år av firande – det ni!

Läs artikeln om vår bullnostalgiutställning och om varför det är så kul med Kanelbullens dag och svenskt Fika! Och inte bara kul - det är också unikt för Sverige. 

Läs om de designvinnande flickorna från Malmö. Klicka på bilden!
Klicka och läs om designvinnaren i vuxenklassen Erica Hermansson, från Kalix.
Klicka och läs om den 4 oktober på Kulturen i Lund

Inte bara sött

Jag har nog sagt det förut men säger det igen, den nya Muscovadosirapen är ett intressant sätt att söta både kakor, bröd och desserter. På Dansukkers spännande SMAKPALETT förklaras smaken med ord som: fyllig, lakrits, salt och bränd. I receptet på Dinkelsnitt med lakrits lyfter sirapen lakritssmaken och gör den mera komplex och intressant. 

Här finns Dinkelsnitt-receptet 

Fyrkantig mazarin

En alldeles Makalös Mazarinkaka - hur verkar det?! Pröva denna läckert smörsmakande och lättbakade festkaka. Om du inte är så förtjust i bittermandelsmaken hoppar du bara över den.

Receptet finns här...

Följ med till Dublin och den gröna ön

Vi har mycket gemensamt med irländarna, vi skandinaver. Ordet brödkakor t ex.

Klicka och läs om scones, havre och Brown Soda Bread.

Surdeg hos Boudins Bakery i San Fransisco

Söta doughnuts, stora bagels och rosa frukostflingor har man ju förstått att man äter mycket av i USA men surdegsbröd..? 

1849 startade M Boudin från Bourgogne ett franskt bageri i San Fransisco och sedan dess har man fortsatt att baka med "samma" moderdeg och på samma hantverksmässiga sätt. Följ med till bageriet och museet i Fishermans Wharf

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!