Din hålling påverkar hur du mår!

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Feldengoods nyhetsbrev nr 2; november 2014

Hej

Hur vi rör oss påverkar hur vi mår!
Hade den förra veckan förmånen att berätta om Feldenkraismetoden för blivande fysioterapeuter i Lund. Som alltid kul att berätta om något man brinner för. En av de saker jag talade om är hur våra tankar och våra känslor hänger samman med hur vi rör oss.

Nu har forskarna också upptäckt det som Moshe Feldenkrais skrev om redan i sin första bok 1949. Här är en artikel från SvD om detta ämne som du kan läsa.

Ditt sjätte sinne
En annan sak som jag också talade om var att lyssna på sin "Inre auktoritet" Detta betyder att lära sig att lyssna på kroppens signaler. Att vara lyhörd på sin egen kropp. En av de saker vi gör under Feldenkraislektioner är att öva upp vårt "sjätte sinne" det sinne som känner av muskelspänningar och rörelser. Genom att öva upp detta sinne så kan jag bli min egen expert - vilket måste vara en fördel. Det är ju bara jag som är närvarande hela tiden.

Undvik att skada dig när du tränar

Jag bor alldeles intill Pildammsparken i Malmö och det är fantastiskt att se alla löpare i denna fina park. Löpare i alla åldrar gammal som ung. Bara under de 4,5 år jag bott här har det skett en ökning och det samma tycks gälla med antalet anmälda till olika motionslopp. Härligt!

Men något som tyvärr inte är lika härligt är att väldigt stor del av alla löpare blir skadade. Det är inte så lätt att förstå varför vi löpare blir skadade. Men de vanligaste orsakerna är liksom när icke löpare skadar sig oftast: okunskap, ignorerande av kroppens signaler och för mycket ambition. Att träna upp det "sjätte sinnet" är ett bra sätt om man vill undvika skador. Prova en lektion!

På Runners worlds blogg kan du få en del goda råd om varningssiignaler som man ska lyssna till för att inte bli skadad. Se här.

Kraften i medvetenhet 15 - 16 november
Kursen för dig som vill göra din träning/löpning roligare och öva upp ditt "sjätte sinne".

Dela gärna med dig av detta nyhetsbrev om du vet någon som kan ha glädje av detta. Då gör du både dem och mig en tjänst.

Det var allt för denna gång. Må bra.
Följ oss gärna på facebook där vi lägger ut info varje vecka.
Hälsnigar Göran
www.feldengood.se
https://www.facebook.com/Feldengood

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!