Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Anmälan 2015!

Anmälan till PBR 2015 öppnar den 1 december 2014, och görs via vår webbplats 
www.bohusracet.se


Fortsatt arbete

Nu fortsätter arbetet med Pantaenius Bohusracet 2015 – undrar du något, eller vill du vara med i arbetet? Kontakta oss gärna: 
kappseglingar
@outlook.com


Seglingen med hjärtat i Bohuslän!


Alla kan segla Pantaenius Bohusracet!

Med god vilja och rätt förberedelser kan alla segla Pantaenius Bohusracet - så boka upp 25-28 juni 2015 i kalendern redan nu - så seglar vi tillsammans!

Det har inte kommit in särskilt många synpunkter från er gällande trackingsystem och höjda avgifter, som vi skrev om i förra numret av PBR-nytt. Vi kommer därför att genomföra höjningen. 

Men många har ändå ställt sig positiva till våra tankar om tracking-systemet, vilket är jätteroligt! Och det innebär helt nya möjligheter att följa racet i realtid!  


Äntligen - Nu öppnar anmälan!

Nytt för 2015 är:

  • Nytt trackingsystem. TracTrac innebär att du och alla andra som är intresserade av att följa racet kan göra detta i realtid. Du kan följa varje båt i banan och systemet tar också hänsyn till SRS-talet. Vill du få en försmak av hur detta kan se ut. Gå in på 
    ww.tractrac.com eller www.silverrudder.dk
  • Nytt anmälnings- och resultatrapporteringssystem. Systemet är norskt, så våra vänner i nordväst kommer att känna sig hemma. Vi hoppas detta inte ställer till problem för övriga. Det går dock att få fram systemspråk på engelska, för de som föredrar detta istället.

  • Höjd säkerhet. I och med det nya systemet så höjs säkerheten rejält.

Fem snabba ...

Hans Oskarsson som 2014 seglade Bohusracet med sin pappa Karl-Melker Oskarsson för tredje gången. Snabbast i startgrupp 1 och en fjärdeplacering totalt.


Nytt verktyg för PBR-nytt

Det bästa med Bohusracet?
Naturupplevelsen, t.ex. när man tidigt på morgonen på lördagen kommer in i Fjällbacka skärgården och solen börjar komma upp. Nykokt kaffe och en macka då lever man! En annan sak är mixen mellan inomskärssegling och utomskärs segling, vi har en fantastisk kuststräcka!

Jobbigaste sträckan?
2012 och 2013 var det definitivt sista sjömilen i motström och minskande vind och tappa en 40 minuters ledning under 2012 t.ex. Under 2014 var det inget som stack ut, men kanske den regniga lördag förmiddagen då jag hade för lite varma kläder under sjöstället och man blev lite grinig och trött.

Segla PBR 2015?
Jag skall absolut segla Bohusracet med farsgubben. Det blir vårt 4:e race tillsammans.

Förberedelser?
Det gör vi med tips från andra shorthandseglare som har bra tips och listor på utrustning på PBR's hemsida. Arrangörens säkerhetslista är ett måste att tidigt gå igenom för att kunna beställa/köpa prylar som ev. saknas. Planera maten och att ha den lätt tillgänglig.

Bästa tips?
Mitt bästa tips är att försöka ta i alla fall en timmes tupplur under natten eller morgonen. Det har man nytta av!

Nu har vi ett nytt verktyg för nyhetsbrev. Med detta kommer också en delvis ny design! Anledningen är att vi ska få ett säkrare och smidigare utskick till er alla. Hoppas ni gillar det nya utseendet!

Ha det gott!

Med seglarhälsningar,
Arrangörsgruppen hos Viken Ägir, SSVÄ







Du får detta nyhetsbrev eftersom du deltagit i Pantaenius Bohusracet eller skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!