Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2014-10-21

 
 

Tremedia åker på vägledarkonferens

Vi som arbetar på Tremedia – Anna Stenberg och Lennart Söderlund – kommer under torsdagen och fredagen den 23-24 oktober att vara på Sveriges Vägledarförenings konferens i Stockholm.

Träffa oss
Vi kommer att ha ett bokbord i foajén och du som också är där får gärna komma och prata med oss. Här träffar du även författaren Leif Andergren som skrivit boken "Samtala - Vägledning för framtid och karriär i en kaotisk värld".

Svåra att nå
Vi kommer under onsdag eftermiddag, torsdag och fredag vara svåra att nå per telefon. Vi lyssnar emellertid av vår svarare och läser våra mejl med jämna mellanrum. Lämna ett meddelande så hör vi av oss så fort vi får tillfälle.

 


Träffa Leif Andergren författaren till "Samtala" på Vägledarkonferensen

Leif AndergrenPå Vägledarkonferensen i Stockholm i slutet av veckan kommer författaren till boken "Samtala - Vägledning för framtid och karriär i en kaotisk värld" att följa med oss på Tremedia och finnas vid vårt bokbord. Passa på att prata med Leif och oss på Tremedia om boken, vägledning och våra produkter.

Presentation av boken
Samtala är en bok för alla som ser det individuella samtalet som ett arbetsredskap och för dem som samtalar mycket i sin profession.

Undertexten Vägledning för framtid och karriär i en kaotisk värld leder tankarna till personlig utveckling och det är precis vad den handlar om.

Teorier och modeller
Boken går på ett pedagogiskt och strukturerat sätt igenom teorier och metoder inom vägledningsområdet – både historiskt och idag. Författaren försöker, med sin egen erfarenhet i bagaget, att knyta ihop detta på ett sätt som beskriver vägledningens utveckling och ger sin personliga syn på hur man kan arbeta med samtalet som arbetsredskap.

Leif Andergren”Träningspass” och ”Idé”
Varje teori/metod presenteras med en eventuell modell och grundlig genomgång. Under rubrikerna ”Träningspass” och ”Idé” försöker författaren sedan konkretisera teorierna och metoderna och hjälpa läsaren att applicera kunskapen i sin egen yrkesutövning. På detta sätt vill författaren förmedla kunskaper som kan vara värdefulla för alla professionella samtalsledare.

Etappmodellen
En stor del av boken ägnas åt författarens egen vägledningsmodell – Etappmodellen. Här ses samtalet som en pyramid som innehåller 10 olika etapper; Välkomnande, Varmprat, Ramar, Syfte, Nuvarande situation, Se mer än vanligt, Önskad situation, Aktiviteter, Utvärdering och Avslutning.

Författaren presenterar dessa etapper utifrån tre olika ”vägledningstyper”. Dessa är ”Processvägledaren”, ”Konstruktivisten” och ”Coachen”. Presentationen innehåller dialoger och genom att använda dessa ”vägledningstyper” vill boken belysa olika delar av samtalet och hjälpa läsaren ”att nå längre” i sin profession.

SAMTALA - VÄGLEDNING FÖR FRAMTID OCH KARRIÄR I EN KAOTISK VÄRLDEn personlig bok
Boken är intellektuellt rörlig och inte strikt akademiskt skriven. Författarens alla reflektioner och idéer ger den en spänst som man inte så ofta finner i facklitteraturen. Mycket handlar om att få samtalspartnern att se mer än vanligt för att därför kunna förstå och nå längre in i den ovissa framtiden, gränsande till kaos.

Samtala adderar värde till såväl professionsutbildningar, kompetensutveckling som till dem som vill utveckla sin egen samtalskonst.

Författaren
Leif Andergren är fil.mag och har studie- och yrkesvägledarexamen och gymnasie­lärar­examen i samhällskunskap och historia. Leif har bred arbetslivserfarenhet inom vägledning och ledarskap och är sedan tio år tillbaka verksam vid Malmö högskola. Leif har arbetat med interkulturella frågor både i Sverige och utomlands.

Idén till boken föddes under en utlandstjänstgöring i Fiji. Boken handlar om den mogna insikten i att alla människor har förmåga att hantera sin situation; ibland med stöd av en vägledare eller en vis person som lärt känna sig själv.

PROVLÄS ETT KAPITEL

PROVLÄS ÄNNU ETT KAPITEL

----------------------------------------------------

Format: 169x239 mm (G5)
Antal sidor: 256
ISBN: 978-91-981878-0-9
Pris (exkl. moms och frakt)
1 ex. 475 kr/ex
Leverans inom en vecka.
Maila din order till order@tremedia.se
Observera! Säljs endast till skolor och företag EJ till privatpersoner. För privatpersoner hänvisas till bokus.com.

 


Riksväljaren för omgående leverans

RiksväljarenNu finns Riksväljaren i lager för omgående leverans. Alla som har beställt bör ha fått sina kataloger i början på denna veckan.

Du kan fortfarande beställa Riksväljaren. Mejla din order till order@tremedia.se så levererar vi inom en vecka.

Riksväljaren innehåller information om:
- Riksrekryterande utbildningar
- Fristående gymnasieskolor
- International Baccalaureate
- Spetsutbildningarna
- Estetiska spetsutbildningar
- Idrottsgymnasier - RIG + NIU

Pris (exkl. moms)
1 ex. 595 kr/ex
2–4 ex. 498 kr/ex
5– ex. 450 kr/ex
Maila din order till order@tremedia.se

Läs mer om Riksväljaren.

Register med sidhänvisning i kommunkodsordning

Tremedia har nu sammanställt ett utförligt register som hör till katalogen Riksväljaren. Skolorna och utbildningarna är sorterade i kommunkodsordning och du kan med hjälp av sökfunktionen i Word göra en mängd olika sökningar som kompletteras med sidhänvisning till skolans/utbildningens sidummer i Riksväljaren.

Registret innehåller följande:
● Riksrekryterande utbildningar
● Spetsutbildningar
● Estetiska spetsutbildningar
● International Baccalaureate
● Fristående gymnasieskolor

Vårt förslag är att du sparar filen i din egen dator.
Du kan då söka på namn på län, kommun, skolor, utbildningar och utbildningskod.

Register över riksrekryterande utbildningar och fristående gymnasieskolor
Riksväljaren_register_2015-16.pdf
Riksväljaren_register_2015-16_word

Idrottsregister
När det gäller idrottsutbildningar (RIG + NIU) så hittar du en sammanställning över dessa i en separat fil med enbart idrottsutbildningar.
Idrottsgymnasier_RIG_NIU_2015-16_pdf (1.61 MB)

Du finner även dessa register under Pdf-arkiv/Dokument för nedladdning/Register Riksväljaren på www.tremedia.se.

 


Tips på intressanta webbplatser

På webbplatsen ingenjörsvägen.se kan man få en heltäckande guide till ingenjörsutbildningar, ingenjörsyrken och hur det är att arbeta som ingenjör idag. Ingenjörsvägen riktar sig till unga människor som är i begrepp att välja eftergymnasial utbildning. En annan grupp som ofta efterfrågar information om ingenjörer är studie-och yrkesvägledare.

– SYV:ar har mycket nytta och glädje av Ingenjörsvägen. Ungdomar uppger ofta att SYV har stort inflytande vid utbildningsvalet, berättar Tobias Eriksson, ansvarig för kompetensförsörjning på Teknikföretagen.

Läs mer på www.ingenjörsvägen.se

På samverkamera.se kan man som student gå in och se vilka högskoleutbildningar i landet som samverkar med privata och offentliga arbetsplatser. Informationen på webbplatsen bygger på en årlig samverkansundersökning som visar på graden av samverkan som sker mellan akademin och arbetslivet.

Läs mer på www.samverkamera.se

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2014
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!