Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV NOVEMBER 2014

Denna månad är fylld med roliga evenemang, danskvällar och kurser som kan värma dig kalla novemberkvällar. Bland annat är det dags för Syltklubben igen och en ny kursstart är i antågande. Men vi vill också göra lite smygreklam för en stor händelse i början av december då Norma Miller är i stan för att fira sin 95-årsdag. Läs mer om detta och mycket annat nedan. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSSTART OCH ÖPPET HUS

Det är hög tid att anmäla sig till kursomgång 3. Kursschemat kommer vara identiskt med pågående omgång. Och som tidigare kan du gå en steppkurs för halva priset om du också går någon av våra andra kurser. 

Anmälan >>
Läs mer om Öppet Hus >>


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar på med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Men med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Nu på lördag (1/11) är det filmvisning (Stormy Weather) och elevdans med ett tempo som främst är anpassad till våra kurselever. Men alla är naturligtvis välkomna denna kväll! Detta följs sedan av Klub Swingout (8/11) och sedan Live på Chicago (4/10) med ingen mindre än Hasse Ling & His Syncopators of Swing på scen. Sedan blir det rockigare toner blandat med Rhytm´n Blues á la sent 40-50-tal på Imperial Club (22/11) och månaden avslutas med Club Hot-Cha (29/11).


1/11 Filmvisning &  Elevdans
8/11 Klubb Swingout - Tivoli
15/11 Live på Chicago
22/11 Imperial Club
29/11 Club Hot-Cha


SYLTKLUBBEN 2 NOVEMBER

Detta är en musikalisk tillställning tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta. Jazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men ta gärna med dricks till husbandet, ca 30 kronor per set är kutym, eller vad plånboken för tillfället tillåter. Kvällen drar i gång strax efter 20.00 och fortsätter fram till 23.00.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

På våra temaklasser ges möjlighet till fördjupning i olika teman. Närmast på tur (9/11) är Autentisk Jazz i Lindy Hop följt av 20´s Partnercharleston lördagen därpå (16/11). Efter det följer två söndagar (23/11 samt 30/11) med parakrobatik, och som vanligt förväntar vi oss att du kommer med en partner på just dessa två temaklasser då ingen partnerrotation kommer ske.

9/11 Autentlisk Jazz i Lindy Hop
16/11 20´s Partnercharleston
23/11 Parakrobatik
30/11 Parakrobatik


ROOTS - AFRO SWING FOR PEACE

Roots är en dans- och musikföreställning av och med Harlem Hot Shots (Stockholm, Sverige) och Hodi Maputo Afro Swing (Maputo, Mozambique). Föreställningen är en del av projektet Afro Swing For Peace. Tankarna kring ett kulturellt samarbete startade när några av dansarna ur de båda kompanierna möttes under Herräng Dance Camp 2013. Efter att ha fått bidrag och hjälp av bland annat Kulturförvaltningen och Stockholms stad möjliggjordes projektet Afro Swing For Peace.

Under två veckor i oktober åker Harlem Hot Shots till Maputo i Mozambique för att ge workshops och föreställningar i afroamerikansk dans och i november kommer Maputodansarna till Stockholm.

Boka biljetter till dansshowen på Teater Tre >>


NORMA MILLER FIRAR SIN 95-ÅRSDAG I STOCKHOLM

Under en hel vecka (2-8 december) besöker Norma Stockholm och Chicago för att tillsammans med oss fira sin 95-årsdag. Vi ämnar fira detta med pompa och ståt och hoppas att så många som möjligt kommer hit och uppvaktar denna fantastiska kvinna. Norma Miller har en lång och karriär bakom sig. Många känner henne som en av medlemmarna i den berömda dansgruppen Whiteys Lindy Hoppers där hon trotsade fysiska gränser och rev barriärer dagligen men hon har även andra strängar på sin lyra som exempelvis stand-upartist.

Tre kvällar är planerade i Normas ära:
Onsdag 3/12
Lördag 6/12
Söndag 7/12

Mer detaljer om vad som händer respektive kväll kommer inom kort på hemsidan och i nästa nyhetsbrev. Men räkna med danskvällar i sann Savoy Ballroom anda, dansuppträdanden, stand-up, intervjuer och mycket mer.


Två kända dansklipp med Norma Miller mfl:
DAY AT THE RACES (1937) – Med bröderna Marx
HELLZAPOPPIN ( 1941)


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Varje lördag mellan 11.00 och 13.00, är golvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsdanserna rullar på som vanligt och höstens fullständiga orkesterprogram finns publicerat på vår nätsida.



Onsdag 5/11
18:45 Lindy hop

Lördag 8/11

13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango


Filmvisning 1/11 19.00-20.30






SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!