Nyhetsbrev med senaste nytt från HEBA Food & Beverages. 
Har du problem med att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren

Skovlyst - Öl med skogens smak!

Skovlyst Production A/S är i dag en av Danmarks ledande specialölsbryggerier. Konceptet tog form 2004 då grundaren av Skovlyst, Casper Møller, övertog ett gammalt traditionsrikt gästgiveri och restaurerade detta till ett stämningsfyllt restaurangbryggeri i Hareskoven. Hareskovens idylliska omgivning blåste nytt liv i bryggmästarens bryggprocess och idéen om att använda skogens råvaror som t.ex fläderblommor, björksirap, ekspån, myskmadra och nässlor i bryggprocessen blev till verklighet. Bryggmästare Casper Møller startade Skovlyst med en vision om att skapa spännande och annorlunda smakupplevelser av hög kvalitet till ett rimligt pris.

BirkeBryg 5,0 % (nr 88954, 24.90 kr, 50 cl). Gyllenljus nordisk inspirerad pilsner med tillsatt björksirap. Ölet har fyllig maltkaraktär, en mild bitterhet samt kryddig och blomstrande humledoft från den klassiska Saaz aromahumle. Björksirap som är avdunstad björksav verkar smakförstärkande och ger ölet extra fyllnad och frisk-het. Passar till fågel, fisk, ljust kött och lättare tilltugg.

SkovBryg 4,8 % (nr 88903, 18.90 kr, 33 cl) och 3,5 %. Härligt frisk original Lager, inspirerad av naturen och skogen, med en frisk fläkt av malt, humle och den viltväxande skogsblomman myskmadra, som gör detta till en spännande och annorlunda öl-upplevelse. Skogsblomman myskmadra ger ölet en fin blomstrande doft med inslag av kanel. Passar utmärkt till sallader, ljust kött, fisk, fläsk och som aptitretare.

India Pale Ale 6,0 % (nr 88527, 27.90 kr, 50 cl) En prisbelönad, gyllenfärgad Ale med tydlig humlearom och en touch av citrus och blommor. En behaglig lite bitter eftersmak. Passar till biff, fisk och ljust kött.

Höststek med SkovBryg

Ingredienser (4 personer):

1,5 kilo nötbog eller älgkött.
Smör till stekning
1 dl sojasås
1 dl koncentrerad lingonsaft
1 flaska SkovBryg 
1-2 dl matlagningsgrädde
Koloritsoja
Salt och peppar

Förberedelse: 30 min

Bryn köttet väl med en klick smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt soja, lingonsaft, SkovBryg och lite vatten vid behov och låt köttet sjuda tills köttet är mört (ca 2 timmar). Ta ut köttet och låt det vila i folie medan såsen tillagas. Red skyn med lite mjöl eller Maizena. Peppra och salta efter behov.

Servera med potatis/potatismos, inlagd gurka, röd vinbärsgelé eller lingon.

Hitta produkterna på www.systembolaget.se eller i din butik.

Hitta fler spännade produkter på www.heba.se.

HEBA Food & Beverages AB
Telefon: +46 (0) 457-240 85, info@heba.sewww.heba.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!