Hälsning från Hembygdsföreningen. Problem att se den? Kolla i webbläsaren!

Röster i Skärgården

Visst kan det vara tjatigt med valet nyligen och allt resonemang om det, men vi gjorde en jämförande undersökning för att se om det fanns några särskiljande drag gällande partisympatier. Och det gjorde det

minsann! (S) har som synes en svag representation härute jämfört med riksgenomsnittet. Och (KD) avviker också starkt på de sydliga öarna jämfört med de norra. Kul att veta!


Får med god smak

Den kunnige biologen Ulf Carlberg som besöker oss ibland har skrivit en personlig och fin artikel om matvanorna hos fåren i Brännholmsviken. Viktigt att veta nu i lammköttstider! Klicka här!

"Sicket smaskigt gräs, va?"


Örtträdgården på Öbergska

Så här i de sista skälvade minuterna av den härliga sommaren 2014 tänker vi gärna tillbaka på de givande stunderna i vår örtagård. Under våra hortikulturisters kunniga händer har vi återigen fått se alla grödorna spira. Här har vi ett tillfälle där man hade hjälp av några intresserade barn.

Tag gärna kontakt med Inger (kontaktsidan) för att få reda på mer!


Daniel 90 år

Daniel Johansson fyllde nyligen 90 år. Han och hans hustru var tidigare mycket aktiva inom hembygdsrörelsen och vi tackar för allt arbete som blivit nedlagt genom åren för att föra kulturarvet vidare.

Läs vår artikel om jubilaren!


Månadens föremål

Marinette fick nyligen bl a en intressant tavla av Gun Ljungberg. Tavlan föreställer Hilma Öberg som föddes på Bratten 1881 - troligen i Öbergska huset.

Hilmas farmors föräldrar är de berömda Johannes och Helena Öberg. Gun Ljungbergs man, Leif Ljungberg är barnbarn till Hilma.

Vi tackar Gun för gåvorna som vi skall försöka få plats med i Öbergska.


Hembygdsmuseet ligger på Styrsö i Vikings backe ovanför kyrkan.
Det är öppet vissa dagar sommmatid, men man kan beställa visning efter överenskommelse året om.

Läs om det här!


Besök vår hemsida!

Vår hemsida växer hela tiden med artiklar, notiser och bilder. Tag gärna del av innehållet och tipsa andra om att besöka den. Vårt kulturarv är viktigt!

Välkommen till Hembygdsföreningen!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Styrsö Sockens Hembygdsförening, eller intresserad av hembygden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!