Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev BMWSC Header

 
 

Våra Sponsorer

100% BMW


Forenade Bil

Schmiedmann

bmwofSucaba

Bildelar-online.se

Ancrona

Millway

Michelin

Länkar och Kontakt
Hemsida - www.bmwsc.com
Medlemsskap
Gatbilssektionen
Time Attack sektionen
BMW Cup sektionen
BMWSC styrelse
BMWSC Forum
BMWSC på Facebook
Länk Anmälan Nyhetsbrev

 

Hej

Upploppet närmar sig... 

Det är dags, dags att öka farten, vi närmar oss slutet på säsongen. Förtrösta ej för vi kommer avsluta på bästa möjliga sätt. Det gör vi med att åka extremt fort på Ring Knutstorp och sen blir det fest av rang där vi firar en riktigt bra säsong, ljuger om vår framfart och planerar inför säsongen 2015.


Anmälan till bankörningen på Ring Knutstorp är ÖPPEN!

Rusa in på www.bmwsc.com, klicka på bankörning och anmäl er till sista banträffen som sker på Ring Knutstorp den 11:e Oktober. Dagen och säsongen avslutas med fest, missa inte att anmäla er till detta, mer info längre ner i mailet.

Preliminärt Schema för Lördagen den 11 Oktober

Kl. 0700-0830 Besiktning BMW Cup (begränsat antal)
Kl. 0800-0815 Funktionärsmöte BMW Cup
Kl. 0815-0915 Incheckning och besiktning för licensierade gatbilsförare
Kl. 0830-0845 Förarmöte BMW Cup
Kl. 0900-0920 BMW Cup tidsträning Standard/Mod grp 1.
Kl. 0920-0940 BMW Cup tidsträning Mod/Special grp 2.
Kl. 0940-1010 Förarmöte gatbilar (obligatoriskt)
Kl. 0940-1000 BMW Cup tidsträning Standard/Mod grp 1.
Kl. 1000-1020 BMW Cup tidsträning Mod/Special grp 2
Kl. 1020-1200 Bankörning licensierade gatbilsförare (gruppindelning)
Kl. 1200-1230 BMW Cup deltävling
Kl. 1230-1300 Time-Attack
Kl. 1230-1300 Lunch
Kl. 1300-1430 Bankörning licensierade gatbilsförare (gruppindelning)
Kl. 1430-1500 BMW Cup deltävling
Kl. 1500-1630 Bankörning licensierade gatbilsförare open pit
Kl. 1630-1730 Årsmöte BMWSC i cafeterian på Ring Knutstorp
Kl. 1915-???? Avslutningsfest på Lucy's in Löddeköpinge

Många av oss kommer till knutan redan på fredagen och för enkelhets skull så föreslår vi att man bor på Dahls hotel som även är det rekomenderade boendet för avslutningsfesten på lördagen.
Enkelrum 695kr / natt och Dubbelrum 895kr / natt uppge BMW Sport Club i bokningen.

Vad väntar ni på, anmälan är ÖPPEN. Välkomna.


Anmälan till Avslutningsfesten är Öppen

Som medlem är du välkommen till avslutningsfest i goda vänners sällskap med mycket skratt, god mat och dryck samt en massa historier som är mer eller mindre sanna. I år kommer festen ske på en restaurangkrog som tagen ur 50-talet, nämligen Lucy´s krog i Löddeköpinge. Lödde ligger ca 40 minuter med bil från Ring Knutstorp. Det blir 3-rätters med fördrink, under tiden drink och efterdrink :-) Så missa inte detta.

Pris subventionerar till endast 400 kr per kuvert. Se till att ta med ditt team och bättre hälft och kom och ha en hejdundrandes fest med oss.

Boende är förhandlat med Dahls Hotell som dessutom lägligen bara ligger ett par hundra meter från Lucy´s. Enkelrum 695 kr / natt och Dubbelrum 895 kr / natt. Uppge BMW Sport Club vid bokning.

Anmälan till Avslutningsfesten finner du HÄR där du oxå finner den kompletta inbjudan.

Bokar hotell gör du på www.dahlshotell.se

Varmt välkomna


Årsstämma BMW Sport Club

Glöm nu inte att delta på BMW Sport Clubs årsstämma som genomförs i cafeterian på Ring Knutstorp direkt efter att vi slutar köra på bana, dvs. kl 1630. Kom i tid så kommer vi fortare till festen på kvällen. Vi bjuder på kaffe och macka till deltagarna.

Varför är det viktigt att du kommer ? För att det är här som du kan göra din röst hörd, diskutera det gånga året och planera för nästa säsong. Vet du vad, det bästa sättet att få din röst hörd och få igenom dina önskemål om förändring är att bli delaktig i arbetet med att styra klubben. Vi som kämpar med att driva klubbens verksamhet frammåt år efter år tar tacksamt emot eldsjälar som vill hjälpa till. Hjälpa till kan du göra på många olika sätt som att vara gatbilsrepresentant, cuprepresentant, valberedning, eller varför inte sylta in sig rejält och ta en post i styrelsen.

Så kort o gott, se till och vara på årsmötet och hjälp oss driva denna klubbs verksamhet frammåt till nya höjder.


Vill du bli medlem i BMW Sport Club ?

Om ni inte redan är medlem i BMW Sport Club, en sektion i BMW Club Schweden så är det hög tid nu. Ni kanske är en f.d. medlem som tagit en paus, ni kanske har en kompis, fru, man, dotter eller son som vill börja köra gatbil. Då kan ni göra saken enkel genom att skicka detta mail vidare till personerna i fråga.

Medlemsavgiften för 2014 är 700 SEK / kalenderår. Och blir du medlem nu så får du medlemsskap för 2014 och 2015 för 700 SEK. För detta får ni medlemsskap i motorklubben och moderklubben BMW Club Schweden samt i sektionen BMW Sport Club som erbjuder bankörning i gatbilssektionen och tävlingskörning i BMW Cup och Time Attack. Är du redan medlem i BMW Club Schweden och vill utöka ditt medlemsskap med BMW Sport Club så är ditt pris för kalenderåret 2014 endast 300 SEK.

Mer information om hur du blir medlem finner du HÄR. 


Kalender 2014

2 Maj - Mantorp Park, Linköping - Licenskurs
3 Maj - Mantorp Park, Linköping - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
24 Maj - Mantorp Park, Linköping - Utställning och Bankörning, event med Bimmers of Sweden
31 Maj - Kinnekulle Ring, Götene - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
3-4 Jun - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning och bilprovning, event med Förenade Bil
4-5 Jul - Gelleråsen, Karlskoga - Bankörning/BMW Cup, event med PCSR
26 Jul - Emmaboda Superstage, Emmaboda - Time Attack
16 Aug - Anderstorp Raceway, Anderstorp - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
21 Sep - Kinnekulle Ring, Götene - Bankörning/BMW Cup/Time Attack
10 Okt - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning och bilprovning, event med Förenade Bil
11 Okt - Ring Knutstorp, Kågeröd - Bankörning/BMW Cup/Time Attack och Slutfest

Lägg in dessa datum i din kalender och glöm inte att anmäla er till varje tillfälle när anmälan öppnar ca 4-5 veckor innan varje bankörningstillfälle. Du kommer få exakt datum och tid i ett av dessa nyhetsbrev. De genomförda eventen är markerade i orange.
Då vissa event är med partners så kommer ni behöva anmäla er till dessa på BoS respektive
Förenade Bils hemsida, resten är som vanligt på www.bmwsc.com


BMW Originalförsäkring 2014

En av våra högt uppskattade sponsorer, BMW Originalförsäkring, väljer att fortsätta stödja vår verksamhet genom att förlänga avtalet med BMW Club Schweden och BMW Sport Club för 2014. Detta innebär att vi som kör gatbil med BMW Club Schweden och BMW Sport Club och har sin bil försäkrad hos BMW Originalförsäkring har gällande vagnskada på våra träffar. Nu anordnar vi våra träffar med väldigt hög säkerhet och genomtänkt organisation, men det är ändå underbart att veta att man har både hängslen och livrem och att man inte går under ifall man har rejält otur och olyckan skulle vara framme. Så om ni inte har eran ögonsten försäkrad hos BMWOF så är det dags att byta försäkringsbolag omgående. Ring BMWOF och uppge erat BMW Club Schweden medlemsnummer, så får ni inte bara gällande försäkring på bana vid träff anordnad av BMWSC och BMWCS utan även 10% rabatt på försäkringspremien.

Förutsättning

Medlem i BMW Club Schweden (även i BMW Sport Club om ni avser köra på bana)Bilen helförsäkrad hos BMW OriginalförsäkringBilen är en BMW, MINI eller ALPINABMW CS / SC anvisningar och regler vid bönkörning efterlevsGäller ej om tidtagning skerGäller ej om det handlar om tävlingskörning ("Man mot Man" anses som tävlingskörning)Gäller ej vid träning inför tävlingBilen skall genomgå en besiktning av BMW CS / SC arrangör i samband med bankörningenBilen är föranmäld till bankörningen genom anmälan på BMW SC eller BMW CS hemsida.BMW SC / CS anmäler bilens registreringsnummer till BMWOF före träff (Detta gör BMW SC / CS arrangörer, medlemmen behöver inte anmäla deltagandet till BMWOF)

Förmån

Gällande trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti vid bankörning med gatlegal bil på träff anordnad av BMW Sport Club och BMW Club Schweden10% rabatt på bilförsäkring hos BMW Originalförsäkring (uppge ditt BMWCS medlemsnummer vid tecknande)

Omfattning

BMWOF trafikförsäkring och vagnskadeförsäkring/vagnskadegaranti gäller på av BMW Club Schweden och BMW Sport Club anordnade bankörningsträffar med gatlegal bil.Maskinskadeförsäkring gäller ejVagnskadeförsäkringens självrisk som gäller vid bankörning (oberoende av vad du har i självrisk i vanliga fall)
- Bilar äldre (>10) år : 10.000 SEK
- Bilar yngre (<10) år : 15.000 SEK
räknat från första registreringsdagenTrafikförsäkringens självrisk är samma som du har i vanliga fall

Inte helt dumt, eller hur. Alltid skönt med den extra säkerheten. Så rusa in på www.bmworiginalforsakring.se och försäkra din bil omgående.


Miljömatta och Bullerkrav

Alla måste ha bilen på en miljömatta eller tjock presenning om någonting skall göras på bilen när ni är på banträff, detta innefattar även hjulbyte !!! Så se till att köpa in en presenning, om ni inte redan har det, eller en miljömatta från BMWSC och ha under bilen. Se det som en markering var just eran plats är även om ni verkligen inte skall meka med bilen.

Miljömatta kan ni köpa av BMWSC på varje klubbträff och personen i fråga som har detta med sig heter Harald Fägerblad. Vet ni inte vem det är så bara fråga på banträffen så pekar vi er rätt. Haralds kontaktuppgifter finns även på våran hemsida www.bmwsc.com (under BMW Cup) om ni vill förbeställa eran miljömatta.

Bullernivå som från och med nu kommer mätas på alla våra bankörningsträffar är 95db. Ni kommer få svartflagg om ni överstiger detta värde med era bilar. Ni kommer då få en möjlighet att åtgärda och sänka erat buller. Om ni blir svartflaggade en andra gång för buller kommer ni inte få köra mer på banträffen. Så hett tips är att redan nu åtgärda era bilar så ni hamnar under 95db.

Vi önskar er en lång och extremt rolig bankörningssäsong!

Med Vänliga Hälsningar
BMW Sport Club Styrelse samt Gatbilsgeneralen med Gatbilsrepresentanterna

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!