Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETER                                                                                                 2012-11-06

Studiemiljö säkras av miljövänlig spont vid nysatsning

Nyköping satsar på ny högstadieskola, men byggnationen orsakade buller för eleverna på Nyköpings gymnasium, Tessin.  AQVIS Miljöspont blev lösningen för att säkra elevernas studiero.

Bullerskärm Nyköpings gymnasium Tessin
Bullerskärm Nyköpings gymnasium, Tessin

Den nya högstadieskolan kommer att ligga ett stenkast från Nyköpings gymnasium, Tessin. Frågetecken lyftes kring hur byggbullret skulle kunna minimeras för eleverna. Utmaningen låg i det faktum att pålningsmaskinen skulle alstra buller 13 meter ovanför marken.  Pasi Rönkkö, projektledare på Nyköpings kommun, fick i uppdrag att snabbt finna en lösning.

 

-  Vi valde att arbeta med AQVIS Miljöspont och rekommenderades att placera bullerskärmen nära skolväggen för att kunna stänga ute så mycket ljud som möjligt.  Den lösningen har fungerat då vi inte hört något om att personal eller elever har störts utav ljudet, säger Rönkkö.

 

Bullerskydd placeras normalt så nära källan som möjligt för att hindra att bullret sprider sig till omgivningen. Eftersom bullret i det här fallet huvudsakligen alstrades på 13 meters höjd krävdes nytänkande. Bullerskärmen placerades därför så nära det gick de som skulle bli störda av ljudet. Ytterligare en utmaning var den korta ledtiden - att lyckas få bullerskärmen på plats i tid.  

 

-  Vi ser mycket positivt på samarbetet med AQVIS Miljö AB som med kort varsel till trots lyckades få bullerskärmen på plats i tid, säger Rönkkö.

 

Tomas Svärd, VD på AQVIS Miljö AB, är mycket nöjd med hur företaget hanterat utmaningarna i projektet.

 

-  Vi är mycket glada över Nyköpings kommuns förtroende för att  hantera utmaningen och för att kunna bidra till en bättre studiemiljö för eleverna. Utmaningen var inte lätt, men på en vecka lyckades vi producera materialet och på veckan som följde var den beställda sträckan bullerskydd monterad.  Den snabba monteringen var möjlig tack vare vår montageentreprenör Palapala-entreprenad AB.Så här i efterhand känns det mycket stimulerande att ha lyckats med projektet.  

 

Läs och se fler bilder från projektet här>>

Läs mer om AQVIS Miljöspont>>

Bullerskärm från byggarbetsplatsen, Nyöpings gymnasium, Tessin
Bullerskärm från byggarbetsplatsen, Nyköpings gymnasium, Tessin
Bullerskärmen från ingången, Nyköpings gymnasium, Tessin
Bullerskärmen från ingången, Nyköpings gymnasium, Tessin

Göteborg Vatten abonnerar på rent dagvatten för att få bukt med Vitsippsbäcken

Arbetet med att minska utsläppen i enlighet med EUs vattendirektiv, har inletts med ett pilotprojekt på Vitsippsbäcken. Genom att att abonnera på rent dagvatten, från Rent Dagvatten, ska grundvattnet rengöras så nära källan som möjligt och uppfylla de stränga kriterier som börjar gälla 2015.

 

Läs hela artikeln på dagvattenguiden här>>

Läs mer om att abonnera på rent dagvatten här>>


Likvatten hindras att lämna Kållereds nya kyrkogård

ECB Entreprenad monterade AQVIS Miljöspont vid nya kyrkogården i Kållered som tätkärna för att hindra kyrkogårdsvattnet (även kallad likvatten) att sprida sig till dagvattnet.

Läs mer om AQVIS Miljöspont som tätkärna här>>


Frekvensanpassad, aktiv bullerdämpning för transformatorstation

Vid Eons Transformatorstation utanför Malmö har bullerskyddet byggts i böljande former, för bästa möjliga akustiska egenskaper. Bullerskyddet har försetts med vår frekvensanpassade aktiva Helmholtz-resonatorer i 3 varianter för ge bästa bullerdämpning och monterades av Palapala-entreprenad AB.

Se fler bilder från projektet här>>

Har du något intressant att berätta och vill synas här?

Då är du varmt välkommen att kontakta

press@aqvis.com


Vi har flyttat!

AQVIS Miljö byter webbadress till

www.aqvis.com

(men lugn , vi ser till att du kommer rätt även om du använder gamla adressen)


AQVIS Miljöspont

Erbjuder lösningar för

• väggelement vid dagvattenhantering, dammbyggnation

• byggnation av eftergivliga bullerskärmar

• reparation/nybyggnad av kaj och pir

• markspont, kantförstärkning och hantering av infekterade material

Läs mer om projekt på vår webbsida>>

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.