Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

September 2014

Välkommen till Alewalds längdskidkick-off den 25 september kl.12-21 med Ida Ingemarsdotter m.fl. 20-50% rabatt  på hela längdsortimentet!

Ida Ingemarsdotter (OS-guld i stafett och OS-brons i sprintstafett 2014)

Torsdagen den 25 september har du möjlighet att träffa och ställa frågor till världsstjärnorna Ida Ingemarsdotter, Öystein “Pölsa” Pettersen och Anna-Karin Strömstedt. Dessutom har vi en gemensam frågestund med världsstjärnorna mellan klockan 19:15 - 20:15.

Butiken kommer att vara fylld med nyinkomna skidor och tillbehör. Vi i personalen är laddade att hjälpa dig att hitta all den utrustning du behöver inför vinterns härliga skidåkning. Denna dag erbjuder vi dessutom 20-50% rabatt på hela rullskid- och längdsortimentet!


Ida Ingemarsdotter

Öystein “Pölsa” Pettersen

Anna-Karin Strömstedt

Erik Wickström

Under vår kickoff har du även möjlighet att prata och ställa frågor till längskidgurun Erik Wickström, chefredaktör för Vasalöparen. Han är också officiell Vasaloppscoach och skriver träningsprogram åt Vasaloppsåkare, håller skidkurser och föreläsningar. Erik är författare till succéboken "Längdskidåkning för dig!", som innehåller det mesta du behöver veta som skidåkare, vare sig du är nybörjare, motionär eller elitmotionär. Nu får du möjlighet att köpa ett signerat exemplar! Följ Erik på den inflytelserika bloggen www.erikwickstrom.se."



Nedan är ett urval av alla erbjudanden vi har i butiken på Kungsgatan 32 under vår kickoff!

Salomon Equipe RC Classic

Avancerad skida till mycket attraktivt pris. Lika lätt som S-LAB modellen och i princip samma specifikationer förutom att Nomexkärnan är utbytt mot Carbon.

Ord pris: 3 699 kr
Kick-offpris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

RCR CL Vasa 2013

Längdskidor med egenskaper som passar långlopp. Bra glid under alla förhållanden. Belaget är förbehandlat för att ge maximalt glid och effektivt skydd mot smuts och oxidation.

Ord pris: 3 799 kr
Kick-offpris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.


Madshus Nanosonic 2013

En serie tävlingsskidor som figurerat i Världscupen och olika mästerskap och är framtagen för åkare med högsta anspråk på sin utrustning. Passar således även ambitiösa motionärer som vill växa med uppgiften.

Ord pris: 4 999 kr
Kick-offpris: 2 999 kr

Läs mer beställ här.


Lill-sport Alewalds Thermo

Tight och fodrad längdhandske.

Ord pris: 449 kr
Kick-offpris: 299 kr

Läs mer och beställ här.

ATHENA CLC

Tack vare förstärkningar i kolfiber vid strategiska partier, är skon både stabil, lätt och följsam och ger en utmärkt kontroll av skidorna.

Ord pris: 2 599 kr
Kick-offpris: 1 499 kr

Läs mer och beställ här.


NANO CARBON CLASSIC 2013

Skon är mycket följsam och smidig tack vare ovandel i Marmotmaterialet Softshell MemBrain®.

Ord pris: 2 899 kr
Kick-offpris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

Diamond 930 Alewalds

Utomordentligt prisvärd stav i en kompositblandning med 30% kolfiber. Försedd med isolerande korkhandtag vilket ger en varm känsla i handen.

Ord pris: 799 kr
Kick-offpris: 599 kr

Läs mer och beställ här.

Madshus CR 40

Stav tillverkad i 40% kolfiber med ett rakt handtag i kork och kontrollrem i formbart material.
En riktigt prisvärd stav för nybörjaren och motionären.

Ord pris: 899 kr
Kick-offpris: 499 kr

Läs mer och beställ här.

Pro Ski C2

En av marknadens populäraste rullskida för klassisk åkning, nu i ny design. Mjuk och stabil även på dålig vägbeläggning.

Ord pris: 2 699 kr
Kick-offpris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

Årets snackis!

Madshus kommer att vara på plats och premiärvisa sina chippade skidor som du självklart kan köpa hos Alewalds. De visar även hur man kan se spannkurvorna på skidan via chipet.


Dags för våra populära vallaskolor

Alla som köper skidor hos oss får vallaskola och teknikträning på köpet. Kurserna hålls av våra duktiga medarbetare som är fd elitskidåkare, teståkare åt landslaget/landslagsvallare och skidinstruktörer. Har du inte köpt skidor här, men vill delta ändå så är du självklart välkommen. Då kostar kurserna 300 kr per kurs och person. 

Den första vallaskolan är måndag den 17 november kl 19.15-21 i butiken på Kungsgatan 32, Stockholm. Läs mer om våra vallaskolor och anmäl dig till önskat datum på vår hemsida.

Välkommen!


Skidträffar

Vi anordnar skidträffar, vallaskolor och föreläsningar för företag/arbetsplatser och föreningar/klubbar(minst 20 personer). Skicka ett mail till info@alewalds.se om ni är är intresserade så tar vi kontakt med er.


Slipa skidorna

Nu är vår Wintersteiger skidslip igång, kom in och slipa dina skidor inför kommande längdskidåkning i vinter. Passa även på att se över all utrustning redan nu så att ni är redo att börja åka när snön faller ner.


Sista chansen - Teknikträning på rullskidor

Onsdag den 1 oktober kl 18.00 är det sista chansen till teknikträning på rullskidor i klassisk stil för hösten 2014

Var? Vid Nordiska Museets entré, (Djurgården precis på andra sidan Djugårsbron) karta.
När? Onsdag den 1 oktober kl 18.00

Välkommen med din anmälan här eller på vår hemsida www.alewalds.se

OBS: För att träningen ska bli av krävs det att minst tio personer anmäler sig. Skulle det vara så att detta datum inte passar dig,  återkommer vi såklart till våren med nya datum då du är välkommen.


Abilica och Thorax-trainer finns i butiken

Skidträning inomhus - perfekt när vädret inte är skidvänligt, eller om du av andra skäl måste träna hemma. Välkommen in för att testa!

Abilica XC Classic finns uppsatt för att testas i butiken i Stockholm, Kungsgatan 32. Höger och vänster handtag fungerar helt oberoende av varandra; något som gör det möjligt att också träna diagonalåkning. Varje handtag är fäst i ett motståndssystem som är justerbart i åtta olika nivåer vilket gör att maskinen passar såväl idrottsutövare som motionärer beroende på nivå.

Pris 6 999 kr

Läs mer och beställ här.

ThoraxTrainer® finns även den uppställd i butiken. ThoraxTrainer® är särskilt utvecklad för att träna och förbättra styrka, uthållighet, corestabilitet och syreupptagning för längdåkare. 

Pris 22 999 kr (exklusive dator, skärm och frakt)



Kommande skiddagar hos Alewalds

23-24 oktober i butiken på Kungsgatan 32 i Stockholm

7-8 november i butiken på Östra Ågatan 27 i Uppsala

30-31 januari, Kungsgsgatan 32 i Stockholm


Hjälp oss att rensa våra lager så att vi får plats för hösten och vinterns nya produkter. I vår fyndhörna kan du fynda till minst halva priset. Det är begränsad sortering. De storlekar och modeller som finns är det vi har. För att komma till fyndhörnan klicka här.


Vi rekommenderar gärna våra samarbetspartners

Årefjällsloppet

Den 25 september kommer arrangörerna av Årefjällsloppet till vår butik på Kungsgatan 32, Stockholm

Välj mellan att åka 11, 35 eller 75 kilometer klassiskt. Ange värdekoden "Alewalds" och få 10 % rabatt på startavgiften. Tävlingsdatum 27-28 mars 2015.


XClife by Anna-Karin Strömstedt

XClife erbjuder ett helhetskoncept inom längdskidåkning för att hjälpa tjejer att bli en bättre skidåkare. I konceptet ingår bland annat träningar, träningsprogram, tester, hjälp av dietist, styrketräning, material och föreläsningar. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en van skidåkare. Vi utgår från dina förutsättningar och jobbar för att du ska nå de mål du har. En av våra instruktörer är Anna Haag, som kommer att bidra med sin kunskap och erfarenhet. Vi startar upp med två öppna träningar den 1a och 2a oktober klockan 18:30 och samlas utanför Klocktornet vid Stockholms stadion. Meddela gärna om du kommer. 
För mer information kontakta Anna-Karin Strömstedt tel 070-248 61 31

E-post:ak@xclife.se

www.xclife.se (under uppbyggnad)


Aktiv Sport Staffan Larsson

Vill du förbättra skidtekniken och testa en del av Vasaloppsspåret, så rekommenderar vi att boka ett Vasaläger med AktivSport Staffan Larsson i Mora. Alla oavsett skidnivå erbjuds Vasaloppsläger med fokus på teknikträning. Tjejläger, VasaWeekendpaket med/utan teknikträning och buss ut i Vasaloppsspåret.

Info och bokning här.

Anna Aktiv

Har du åkt Vasaloppet och vill förbättra tid och kondition? Är du nybörjare på rullskidor och vill lära dig mer? Eller behöver du inspiration för att komma igång med din träning? Anna Aktiv i Sadelmakartorp söder om Stockholm erbjuder dig allt detta i naturskön miljö med glädje och entusiasm.

Info och bokning här.


UPPSALA ENDURANCE LAB

Är du en erfaren skidåkare som vill utvecklas till nästa nivå? Eller är du nybörjare och vill lägga en stabil teknisk grund i din skidåkning eller rullskidåkning? Hos Uppsala Endurance Lab kan du få hjälp med teknikträning, träningsprogrammering och screening med särskild kompetens inom längdskidåkning och rullskidåkning, men också den viktiga styrke- och rörlighetsträning som kan ta din skidåkning ännu längre. Som kund hos Alewalds får du dessutom 20 procent rabatt. Uppsala Endurance Lab finns i en ny fin lokal i centrala Uppsala och samarbetar med Alewalds Outdoor & Sports.
Uppsala Endurance Lab. Adress: Trädgårdsgatan 8, Uppsala. Telefon: 070-3691713.

E-post: andreas@endurancelab.se 

Hemsida: www.endurancelab.se


För att komma till vår facebooksida

klicka här 

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka härObservera att du då därmed går ur vår stamkundsklubb och förlorar din intjänade bonus!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!