Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Kvinnor i börsstyrelser - beslut som fattas där får omedelbara konsekvenser

Oktober 2014


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Månadens förebild 

Pernille Ravnskov, styrelseordförande i Women in Progress och Customer Success på Lumesse 

Pernille Ravnskov är sedan 2008 styrelseordförande i Women in Progress. Hon har mångårig erfarenhet av styrelsearbete, bland annat från börsbolag. E-learning och IT-teknik är Pernilles specialområden och hon har arbetat i utbildningsbranschen i 25 år. Sedan några veckor är hon verksam i Köpenhamn på Lumesse, ett globalt företag inom HR-system.

Pernille är uppvuxen i Sverige men med föräldrar från Köpenhamn och flytten dit är ett förverkligande av en barndomsdröm. Lumesse är dessutom ett spännande företag där Pernille ser möjligheter att växa och utvecklas. Hennes tjänst där – Customer Success– innebär kundrelationer med cirka 150 olika företag.

– I ett globalt företag kan jag vidga mina vyer och lära mig mer om hur ett internationellt företag fungerar och arbetar. Women in Progress jobbar redan idag med utbyte av styrelseerfarenheter med Tyskland, Frankrike, Norge och andra länder, så även om förutsättningarna är olika ute i Europa, är detta något jag kan ta med mig till styrelsen i Women in Progress.

I en styrelse har alla lika ansvar för beslut som fattas, men Pernille betonar att ett extra ansvar ligger på styrelseordföranden att se till att alla tar det ansvaret. Och det är viktigt att alla vågar säga sitt trots oenighet. Utöver sin gedigna erfarenhet i utbildningsbranschen bidrar Pernille till en styrelse på flera sätt. Hon är analytisk, ser behov, tänker nytt och får ofta höra uppskattande ord om sin entusiasm.

– Med Women in Progress får jag arbeta med ett ämne jag verkligen brinner för, men det är också stimulerande att vara balanspunkten mellan två starka viljor i ett mindre familjeägt utbildningsföretag. Women in Progress är en värdedriven verksamhet med glasklara visioner och det är inte helt vanligt att ett företag arbetar med jämställdhet på strikt affärsmässiga grunder.

Pernille har även suttit som styrelseledamot i börsnoterat bolag. Den viktigaste lärdomen därifrån är att varje enskild styrelsemedlem behöver stor integritet och måste ha förståelse för att beslut som fattas där får omedelbara konsekvenser. Börsen påverkar många människors liv. För att minimera onödiga svängningar är exempelvis formuleringar i kvartalsrapporter oerhört viktiga.  Pernilles peppande råd till kvinnor som vill in i börsstyrelser är följande:

 – Tveka inte, säg ja! Kolla upp företaget naturligtvis innan du kliver in, men säg ja när du får frågan.  Det finns inga skäl till att du inte skulle klara av det!

Text: Helena Andersson www.schelena.se


Aktuellt

Introduktion till Styrelsearbete
För dig som är nyfiken på styrelsearbete är du välkommen på en halvdagsintroduktion. Ges i Stockholm den 
14 november 2014.
Learning about Swedish board operations, the workshop is now held in English as well. Dates are October 7 or November 27 2014. 

Certifieringsutbildning i styrelsearbete 
Certifieringsutbildningen ges nästa gång den 15-17 april 2015 i Berlin, Tyskland. Certifieringsutbildningen ges i samarbete med StyrelseAkademien.

Lunchseminarium 16 oktober 2014
Den 16 oktober inbjuder Neld International Consulting tillsammans med Mazars och Franska Handelskammaren till ” Från svensk till internationell – ett lunchseminarium om företagskultur, integration och förändringsarbete”.

Golden Rules of Leadership
Lyssna på hur det går för våra deltagare i vårt projekt Golden Rules of Leadership. Den 21 oktober pratar Anna Lefevre och Katarina Bohm Hallkvist på Franska Handelskammaren i Sverige 
Projektet genomförs med stöd från Tillväxtverket

Kvinnor i börsstyrelser
Under hösten 2014 och våren 2015 kommer Women In Progress att fokusera på "Kvinnor i börsstyrelser". Detta genom en seminarieserie, där vi bjuder in makthavare, experter och valberedningar för att höra hur de tänker och vad vi kan göra för kvinnor i börsstyrelser. Vårt första seminarium (är fulltecknad) den 22 oktober fokuserar på vad som händer i EU och hur det påverkar oss.  Women In Progress erbjuder också den populära utbildningen ”Från noll till börsen” den 20-22 april 2015, som ger dig fördjupad kunskap om verksamhetsutveckling och tillväxt från ett styrelseperspektiv.


Grattis

Anne-Lie Lind som blivit vald till styrelseordförande i AkkaFRAKT

Marie Friman som blivit invald i styrelsen för Manold


Bästa hälsningar Women In Progress,
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!