Nyhetsbrev med senaste nytt från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.

Bulldagen fyller 15 år

Här i Sverige älskar vi verkligen vårt fika med kanelbullar - den perfekta kombinationen.  Vi fikar och äter bullar så det står härliga till både hemma, på stan och på jobbet. Men hur många bullar äter vi på Kanelbullens dag 4 oktober? Dagen som i år firar 15 år. Det säkrast mätbara är hur många bullar vi köper. Enligt en undersökning som Sveriges Bagare & Konditorer nyligen har gjort rör det sig om ca 7 miljoner bullar.

57 % av svenskarna äter en eller flera bullar dagen till ära. En del köper en bulle till sig själv och många blir bjudna på jobbet eller privat.

Till dessa 7 miljoner köpta bullar kommer bullarna som vi bakar hemma. Vi bakar och bjuder familj, grannar, kamraterna på dagis, föreningen på hembygdsgården eller bostadsrättsföreningen. Den konsumtionen är svår att mäta så här saknas säker statistik. Men låt oss anta att det är lika många - ytterligare 7 miljoner bullar!? Tanken svindlar. Vi är många som bakar och en normalstor kanelbulledeg ger ca 40 bullar, så kanske är det inte alldeles omöjligt? Men det viktiga är inte mängden bullar utan att fira den 4 oktober genom att njuta av en riktigt god kanelbulle och att generöst bjuda andra på samma njutning.

Alla sinnens Kanelbulle - en utställning 

Med anledning av att Kanelbullens dag fyller 15 år har Hembakningsrådet gjort en utställning som handlar om våra sinnen och njutning. Vi har fyllt utställningen med sinnesupplevelser, alla med kanelbullen och fikat i fokus.  Det är inte bara doft- och smaksinnet som kommer att aktiveras utan alla fem sinnen. Och säkert vaknar även minnet , kanske minns du härliga fikastunder från förr? För den som kommer till utställningen finns många olika sorters bullar att upptäcka - helt vanliga, några lite konstiga och ett antal bullar som konst. Välkommen att titta, dofta, lyssna, känna och smaka på bullar! Och att fika.

Tid: kl 14-18 fredagen den 19 september (öppet för allmänheten)

Plats: So Stockholm, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården
 

Kanelbulledesigntävling - 8:e året

Höstens höjdpunkt är när vi får in fotobidragen till kanelbulledesigntävlingen. I år har vi tävlingen för 8:e året i rad och nu börjar bidragen komma. Det är alltid lika spännande, fascinerande och förvånande. Allt är inte gjort ännu minsann och fortfarande finns det tid att tävla. Sista dagen är 30 september. Läs mera här
...  
Kanelbullen på Kulturen

Och sist men absolut inte minst - lördagen den 4 oktober dvs på självaste Kanelbullens dag, finns Hembakningsrådet på Kulturen i Lund kl 14-15. Där pratar vi om kanelbullens historia och har en livetävling i Kanelbulledesign. Läs mera på Kulturen i
Lunds hemsida 

Birgit Nilsson Bergström

info@hembakningsradet.se, tel 0708 - 24 91 14

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!