Informationsbrev från AQVIS Miljöspont med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

INFORMATION                                                                                       September 2014

AQVIS Miljö hoppas att din höst fått en bra start!

Sommaren var varm, men augusti bjöd på långvariga störtregn på flera platser i landet.

I Getinge i Halland fick verksamheter som omgavs av vatten hållas stängda och vägar blev obrukbara. Under månadsskiftet har delar av Skåne drabbats av häftig nederbörd och problem med översvämningar.

Framtiden väntas bjuda på fler häftiga skyfall, men hittills är få kommuner rustade att möta de ökade dagvattenmängder som befaras. 

AQVIS Miljö vill gärna bidra till skyddet mot översvämningar.


ÖVERSVÄMNINGSSKYDD

Under de senaste åren har AQVIS Miljöspont använts i flera projekt för att skydda mot inträngande vatten.

I det senaste projektet har Green Landscapingskyddat den gamla smedjan i Sätila genom att gräva ner plastspont mellan bygganden och den intilliggande kraftverksdammen.

Miljöspont används också som dämme när intagsrännan till kraftverket förnyas och bruksmiljön restaureras.

Läs mer på www.aqvis.com.


AQVIS Miljöspont vidare i Green Innovation Contest

Vi kan stolt berätta att AQVIS Miljöspont gått vidare i tävlingen Green Innovation Contest i kategorin ”Luft och vatten”.

Tävlingens syfte är att lyfta fram svenska miljöinnovationer – innovationer som reducerar utsläppen av skadliga substanser över livscykeln och minskar användandet av naturresurser (material, energi, vatten och land).  

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.