EnergiTing Sydost 13 november 2014. Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Inbjudan till EnergiTing Sydost

Välkommen till Alvesta den 13 november för femte upplagan av EnergiTing Sydost.

Med inspiration och konkreta förslag på hur vi tillsammans kan möta dagens och morgondagens miljöutmaningar och genom att ta del av andras erfarenheter och goda exempel hoppas vi att kunna inspirera till fortsatt hållbarhetsarbete i skolan, vid offentliga upphandlingar, vid förvaltande av byggnader eller vid hantering av våra transporter.

Konferensen startar och slutar i plenum med gemensam inledning och avslutning. Under dagen kan du sedan välja att delta vid någon av följande fyra heldagsspår.

Lågenergibyggnader

Verktyg och metoder för att möjliggöra låg energiförbrukning vid ny- och ombyggnad. Föreläsningar och presentation av goda exempel.

Kunskap – en förnybar resurs

Nya insikter och inspiration i lärandet för hållbar utveckling, från förskola till gymnasiet. Föreläsningar och workshop.

Upphandling med energi i fokus!

Med siktet rätt inställt och med en strategi som genomsyrar hela organisationen kan upphandling bli ett kraftfullt verktyg för att nå energi- och klimatmål.

Hur skapar vi ett trafiksnålt samhälle?

Boverket och Trafikverket berättar om hur man med hjälp av samhälls- och transportplanering kan bygga attraktiva och hållbara samhällen, samt goda exempel från framsynta kommuner och företag i regionen.


Gröna hyresavtal - Verktyg för god grön förvaltning i samverkan med hyresgäst
Spår Lågenergibyggnader

Föreläsare Ulrika Levin, projektansvarig på Fastighetsägarna Syd, jobbar med energi- och miljörelaterade frågor för fastighetsägare.

Ulrika berättar om Grönt Hyresavtal, som  är en avtalsmall med inbyggt miljötänk att minska miljöpåverkan från lokaler genom att tydliggöra vilka åtgärder hyresgäst och hyresvärd kommit överens om för att minska miljöpåverkan inom information och samverkan, energi och inomhusmiljö, materialval och avfallshantering.


Globala utmaningar - närmare än du tror
Spår Kunskap - en förnybar resurs

Föreläsare David Hirdman är klimatkommunikatör vid SMHI i Norrköping med stort fokus på klimatanpassning genom Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning som drivs där.

David berättar om hur klimatförändringarna är globala men påverkar oss lokalt. Föreläsningen handlar om hur klimatet förändras och hur detta kan komma att påverka oss regionalt. Senaste fakta och scenarier för området presenteras.


Hur skapar vi ett trafiksnålt samhälle?

Förutsättningarna för en fossilbränsleoberoende transportsektor är ett trafiksnålt samhälle. Men hur skapar vi det?

Det finns många spännande saker som vi kan göra redan idag. Vi kan öka tillgängligheten med gång, cykel och kollektivtrafik och vi kan minska utsläppen från godstransporter med hjälp av samlastning. Det finns redan förnybara bränslen för alla typer av transporter, men vi kan också använda bilen med förnuft genom att samåka eller gå med i en bilpool. Alla dessa åtgärder kommer att leda till mindre utsläpp, bättre ekonomi och attraktivare städer, ett bättre samhälle att leva i helt enkelt.

Representanter från bl.a. Boverket och Trafikverket föreläser.



Tid: 13 november, kl. 9.30-16.30

Plats: Hotell Rådmannen, Alvesta

Sista anmälan: 3 november

Pris: 950 kr exkl. moms

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en intressent inom energi- och klimatområdet
eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev Energikicken.
Vill du inte ha mer information om EnergiTing Sydost 2014, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!