Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Lajoanis AB önskar den bästa hösten du överhuvudtaget kan tänka dig!

Laddad för det som komma skall?

Vad har du på din agenda under den kommande arbetshösten? 
Jag vet helt säkert vad som ligger på min agenda och det är med all rätt jag känner en viss fruktan av det som komma skall, när klockan tickar vidare mot den sprängfyllda framtiden. Samtidigt vet jag att jag har varit i den här situationen förut. Mängden jobb som ligger framför känns som ett oöverstigligt hinder. Det är inte utan att det pirrar lite elektriskt under huden. Det är så det känns när jag står på denna ruta på livets gäckande spelplan. Jag vet med säkerhet att det inte är någon fara. När klockan tickat framåt några varv kommer det att finnas en plan där alla ostrukturerade aktiviteter både har fått ett fastslaget namn och en egen plats att finnas på som också har placerats ut i tiden. Det är så det brukar bli. Jag förstår sambandet och händelseförloppet rent intellektuellt. Känslorna i min kropp skiter dock högaktningsfullt i det. Känslorna skickar ut varningssignaler där orden "Det är mycket nu!" verkar vara helt centrala. Min egen hemmagjorda medicin mot detta är faktisk så enkel, så att jag ger namn åt det som skall göras, samtidigt som jag strukturerar dem i en logisk ordning, som både är seriell och parallell i sin natur. De blir aktiviteter som jag skruvar in i min kalender. Det är där det står vad som måste göras och när. Det är tur att jag har en mångdimensionella fyrtioåtta-timmars-kalender. Under det enkla arbetet känns det verkligen hur min ryggsäck som vägde bly, plötsligt verkar vara tom istället. De ekande varningssignalerna om en annalkande överbelastning upphör också lika snabbt som de uppstod.. Jag verkar verkligen vara laddad för det som komma skall.

Den nittonde juli nådde jag kulmen på att fylla-femtioår-projektet. Du hade jag samlat släktingar och vänner för att leka ett par roliga lekar som varade en hel dag. Samma dag fick jag uppleva den surrealistiska känslan av ett inofficiellt boksläpp. Ja just ja. Så var det. Jag skrev ju en bok under vintern med målet att dela ut den till mina gäster under de avslutande festligheterna. Så gjorde jag också. Känslan är svår att beskriva. Den var nästan lite utomjordisk.

Sex heta röda hjortron och kladdig vit grädde.

Under hösten kommer jag att försöka mig på att genomföra ett officiellt boksläpp i Kiruna. Jag förstår ju rent intellektuellt att min bok inte kommer att bli någon storsäljare, men jag tror faktiskt att låtsas att min bok får ett annat öde. Bara därför så har jag bestämt mig för att spela spelet fullt ut. Jag väljer därför att göra samma saker som om min bok självklart skulle finnas på allas läppar och att alla och envar verkligen ville avnjuta den just i höst.

Det betyder givetvis att boken kan handlas som e-bok på alla de vanliga e-bok sajterna (adlibris.com, dito.se) eller lånas som e-bok på de bibliotek som har den möjligheten. Det betyder också att alla handlare i Sverige som köper böcker kan beställa just denna bok via sina normala kanaler.

Det har är en av mina många saker som ligger på min att-göra-lista under denna höst, som gör att jag känner mig laddad att göra det som måste göras.

Boken utspelar sig under ett par fantastiska sommardagar i det sommar sköna Tornedalen i norra Sverige. Där samlas sex världsmedborgare som berättar några sköna och fantasieggande historier som tar läsaren på en resa runt om i världen. Allt handlar om människorna fåfänga försök att fånga den svårfångade lyckan som bara tycks gäcka dem som verkligen vill ha sin lilla del av den. 

Den 18 september kommer jag att hålla en kortare föreläsning kring boken under ett affärsnätverksmöte i Kiruna. Mötet startar 06.45 och avslutas 08.30. Vill du vara min gäst just denna dag så skall jag försöka ordna det. Mejla mig bara. Vi äter frukost under mötet som betingar en mindre avgift.

Är du sugen att köpa dig ett eget ex av boken lite i förväg? 
Det går alldeles utmärkt att göra det! Det är bara att beställa genom att klicka här!

Ha den bästa hösten nu. Välj att känna dig laddad! Det finns inget som är omöjligt om du tar på dig framtidsglasögonen i kombination med en positiv inställning.


Med vänliga hälsningar

Jonny Siikavaara 
Visar vägen, helst utan att vara i vägen. 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!