Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

September 2014


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Women In Progress och Golden Rules of Leadership

Vårt projekt Golden Rules of Leadership går nu in i en ny fas med speed dating.Projektet matchar entreprenörer med kvalificerade styrelsementorer.

Matchningen skedde i Stockholm den 26 augusti. Nu ska ägarna och mentorerna själva ha mentorträffar under hösten fram tills vår avsultning den 11 november i Göteborg. Följ projektet på vår blogg.  Projektet är delfinansierat av Tillväxtverket. 

5 av de 10 ägare som deltar i projektet

Jessica Petersen
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Jessica har en lång erfarenhet från restaurangbranschen, konferens, banketter, event, service, effektivitetsarbete och äger sedan 1997 cateringföretaget Gourmet Sofie. Jessica är i grunden ekonom och har styrelseerfarenhet från egen styrelse och flera ideella föreningar.
Förväntningar på projektet: Att erfara hur effektivt styrelsearbete påverkar resultat och organisation, kontroll och krav på mitt arbete. Jag vill också öka mitt fokus på beslutade åtgärder. Ny inspiration, nätverk och utbyte av erfarenhet.

Helena Sjölander
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Sedan 2000 är Helena grundare och ägare av assistansföretaget Passal. Helena är personalvetare, har erfarenhet från branschen och företagande. Styrelseerfarenhet från egen styrelse. Sitter i styrelsen hos Vårdföretagarna och i branschorganisation.
Förväntningar på projektet: Förstå mer vilka olika styrelsefunktioner som kan vara önskvärda för att få ut maximalt av en styrelse. Få veta mer om mina styrkor och svagheter i styrelsesammanhang.

Liselott Gustafsson
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Liselott har en bakgrund inom ekonomi och HR i branscherna åkeri, resor, flyg och industritillverkning. Sedan 2009 driver hon, tillsammans med sin man, VVS-företaget Gustafssons Rör i Umeå och också det nystartade Goliat Holding AB. Styrelseerfarenhet från egen styrelse, sitter också med i branschorganisationens styrelse och är aktiv i lokala idrottsföreningar.
Förväntningar på projektet: Att få lära sig ännu mer om styrelsearbete och att få möjlighet att skapa en väl fungerande styrelse med en extern ledamot. 

Sofie Lundström
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Medgrundare och ägare av Toborrow där privatpersoner kan låna ut pengar till företag.  Sofie har sin bakgrund i finansbranschen, bland annat från Handelsbanken och Lehman Brothers.
Ser fram emot i projektet: Lära sig mer om styrelsearbete och hur Toborrow kan få ut det bästa möjliga av en styrelse.

Therese Albrechtson
Yrke, bakgrund och erfarenhet: Ägare och grundare av Academy of Excellence. Startade sitt första företag genom Ung Företagsamhet, Bodyguard. Har drivit och driver företag inom olika branscher. Har styrelseerfarenhet från Svenska handbollslandslaget AB, Ung Företagsamhet, sina egna bolag och två mindre styrelser.
Förväntningar på projektet: Få mer kunskap på hur styrelsearbete ska gå till och att få information om vad som kan göras/förbättras i egna företaget och styrelsen. Nätverket och att byta erfarenhet med andra entreprenörer.

5 av de 10 styrelsementorer som deltar i projektet

Christina Munk-Hemberg
Bakgrund och erfarenhet: Christina har lång erfarenhet från olika roller i ledande befattning inom Volvo Car Group. Hon har arbetat inom inköp, finans och HR och har i de olika rollerna varit del av och lett omorganisationer och strukturella förändringar. Har fyra styrelseuppdrag och ett fullmäktigeuppdrag med tyngd mot finans och försäkring.
Ser fram emot i detta projekt: Att få vara med och påverka fortsatt utveckling av kvinnor på ledande positioner och i styrelser. Ser fram emot ett roligt projekt.

Anne-Lie Lind
Bakgrund och erfarenhet: Anne-Lie är Director på SKF Logistics Services och har en lång erfarenhet i från ledande befattningar inom SKF, Volvo och Tetra Pak. I nuvarande befattning P&L – ingår ett ansvar på 3,2 miljarder SEK och 1600 anställda globalt. Anne-Lie har styrelseutbildning och styrelseerfarenhet.
Ser fram emot i detta projekt: Att som mentor till ägaren åskådliggöra hur ett kraftfullt styrelsearbete leder till hållbar tillväxt.

Kristina Magnusson
Bakgrund och erfarenhet: Lång erfarenhet med olika ledande positioner från olika branscher, bland annat från HeidelbergCement och Schneider Electric. Kristina har i sina roller arbetat i såväl affärsverksamheten som inom HR-området. Nu är Kristina VD för stiftelsen Annebergsgården. Kristina har styrelseerfarenhet som ledamot och som styrelseordförande.
Ser fram emot i detta projekt: Att det ska ge energi, jag får ge av min erfarenhet och kunskap, givande, nya kontakter och nätverk, att ha kul.

Ebba Fåhraeus
Bakgrund och erfarenhet: Ebba har sin bakgrund och specialistkompetens inom marknadsföring, sälj och affärsutveckling. I dagsläget fördelar hon sin tid mellan att jobba i ett investmentbolag och styrelsearbete. Mycket erfarenhet från tekniktunga bolag och innehar roller som ordförande och ledamot i såväl noterade som onoterade bolag.
Ser fram emot i detta projekt: Hitta nätverk och samtalspartner som känner till skillnaderna mellan styrelsearbete i noterade respektive onoterade bolag, ha roligt, ge insikt och energi.

Christina Frisk
Bakgrund och erfarenhet: Bred yrkeserfarenhet som chef, ledare och VD från olika branscher, bland annat energi och utbildning. Har varit med och byggt upp ett bemanningsbolag från start till att omsätta miljarder. Christina har erfarenhet från styrelsearbete genom sin roll som VD och nu driver Christina eget bolag och går in som konsult och rådgivare i olika företag.
Ser fram emot i detta projekt: Fortsätta utvecklas i sin roll som mentor, få mer struktur kring hur man kan arbeta i mentorskap.


Aktuellt

Styrelseutbildningar 
Certifieringsutbildningen som ges den 28 september-2 oktober 2014 i Budva, Montenegro är fulltecknad. Utbildningen ges nästa gång den 15-17 april 2015 i Berlin, Tyskland. Certifieringsutbildningen ges i samarbete med StyrelseAkademien.

För dig som är certifierad styrelseledamot, passa på att gå Från Noll till börsen den 5-6 november 2014 i Stockholm. Anmälan sker senast 1 månad innan. 

Introduktion till Styrelsearbete
För dig som är nyfiken på styrelsearbete är du välkommen på en halvdagsintroduktion. Ges i Stockholm den 26 september eller 14 november 2014.

Nyhet! Learning about Swedish board operations, the workshop is now held in English as well. Dates are October 7 or November 27 2014. 

Utveckla ditt företag genom styrelsearbete - 23 september 2014 Göteborg
Funderar du på att tillsätta din första styrelse eller är du kanske helt enkelt bara intresserad av hur styrelsearbete fungerar?Välkommen tisdagen den 23 september 2014, klockan 16.00 - 19.00 Swedbank, Södra Hamngatan 27, Göteborg. Läs mer och anmäl dig här.

Almedalen 2014
Vi vill tacka alla som på något sätt deltog i vårt seminarium i Almedalen "Ta styrelsearbetet på allvar". Seminariet var fullt till sista plats och till semnariet gjordes i samarbete med Greatness PR en genomlysning av de största börsbolagens valberedningar. Detta resulterade också i en artikel i Svenska Dagbladet
Vi ser fram emot att se er alla igen på nästa års seminarium.  


Grattis

Christina Munk Hemberg som blivit vald till styrelseordförande i VCG Investment Management AB

Tanja Ilic som blivit vald till styrelseordförande i Team Sportia AB

Som medlem i AmCham Sweden har Margareta Neld blivit invald i deras nomineringskommité


Bästa hälsningar Women In Progress,
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!