Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 8 - Torsdag den 21 augusti 2014

  • Inspirationsdag om anhörigstöd 7 november 2014
  • Ny projektledare på NSPH
  • NSPH söker en jurist till ett projekt om mänskliga rättigheter och antidiskriminering!
  • Fristående brukarråd (FBR) - patientmedverkan i de psykiatriska kvalitetsregistren
  • Filmer för framtiden
  • NSPH-webben får ett nytt utseende!


Inspirationsdag om anhörigstöd 7 november 2014

NSPH, Nka, Socialstyrelsen och SKL inbjuder till en inspirationsdag om stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Ta del av det färdiga programmet, anmäl dig redan idag!

Läs mer >>


Ny projektledare på NSPH

Johanna Wester har en bakgrund inom rättighetsfrågor och föreläsande. Senast kommer hon från den internationella lobbyorganisationen ECPAT som arbetar mot barnsexhandel i och utanför Sverige. 

Läs mer >>


NSPH söker en jurist till ett projekt om mänskliga rättigheter och antidiskriminering!

Psykiatrinätverket Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH) söker en jurist som tillsammans med vår projektledare ska arbeta i ett projekt vars mål är att minska förekomsten av diskriminering p.g.a. psykisk ohälsa genom att rusta patienter, brukare och anhöriga att hantera upplevd diskriminering genom ökad kunskap om sina rättigheter och vart man kan vända sig för att få sin sak prövad. 

Läs mer om tjänsten på AF >> 


Fristående brukarråd (FBR) – Patientmedverkan i de psykiatriska kvalitetsregistren

Under våren 2014 tilldelades Registercentrum Västra Götaland medel för att fördjupa kunskapen om patientmedverkan inom de psykiatriska kvalitetsregistren. Arbetet har skett i nära samverkan med NSPH och NSPHiG. NSPHiG har på uppdrag av NSPH bemannat projektet med en brukare från NSPHiG.

Läs mer >>

Filmer för framtiden

Hjärnkoll drivs i samarbete med NSPH och Myndigheten för delaktighet och uppdraget kommer nu att avslutas i december, men arbetet med förmedlingen av ambassadörer kommer att leva vidare i ny regi.

I väntan på den fortsatta organisationen ser vi till att allt material bevaras och säkras bl.a. Hjärnkolls filmer som du kan se på NSPH-Play, var och när du vill!

Läs mer >>


NSPH-webben får ett nytt utseende!

Nu under hösten jobbar vi med att designa om vår webb samt byta webbplattform, det kommer bli samma innehåll fast med ett helt nytt ansikte. Premiär blir 1 oktober.


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på www.nsph.se

Nyhetstips: mejla till andreas.fredin@nsph.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!