Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna i webbläsare

Den här sommaren som gått kan man väl knappast klaga på, förutom då att det har krävts väldigt mycket vatten för att hålla växterna vid liv. Nu börjar det svalna av så nu går det utmärkt att plantera igen. Hösten är faktiskt bästa tiden för plantering av de alla flesta växter eftersom jorden är varm och luftfuktigheten hög, så de rotar sig fort. Vi har fortfarande fullt sortiment i butiken, och är det något du saknar beställer vi gärna hem det åt dig.

VISNINGSTRÄDGÅRD

Vår visningsträdgård på baksidan har börjat bli fin och allra finast just nu är nog rosen Flaming Cover tillsammans med kantnepeta och clematis.
Vi har planterat en blåbärshäck utmed altanen, och den bär faktiskt skörd redan nu första året. Varje år kompletterar vi med några intressanta växter, till exempel japansk gyllenlönn, näsduksträd och kopparlönn. Det finns också en rhododendronkoja, lusthus, flytande växtflottar och mycket mer spännande saker att upptäcka. 

DAMMREA

Just nu ger vi 50 % rabatt på alla dammfiskar och vattenväxter. Vi har fina koikarpar, och både shubunki/sarasa och vanlig guldfisk. Bland växterna finns till exempel flytväxter, undervattenväxter, näckrosor med mera.

HÖSTMÄSSA

Söndagen den 7 september ställer vi  ut på Höstträdgårdsmässan i Ängelholms Hembygdspark kl 10-17. Det är fri parkering och fri entré som vanligt. Invigningstalare är växtexperten Åke Truedsson.

GÖDSELTIPS

Tänk på att inte gödsla trädgården på hösten, så växterna hinner avmogna i tid innan vintern. Däremot går det bra att gödsla gräsmattan hela säsongen. Särskild höstgödsel med kalium och fosfor men utan kväve stärker växterna.

JAS-beskärning

Nu är vi mitt i JAS-perioden (juli, augusti, september) och det är den absolut bästa tiden för att beskära träd och buskar.  Tänk på att använda vassa och rena redskap, och att inte lämna "rockhängare" som kan orsaka röta. Ta bort torra och skadade grenar, grenar som korsar varandra eller växer inåt eller rakt upp i kronan.
Vanliga buskar som syren, forsythia, schersmin m fl gallras ur genom att man tar 1/3 av de äldsta grenarna ända nere vid marken. Och det är snart dags att klippa häcken för andra gången under sommaren. 

 

Du får detta nyhetsbrev som kund hos Växtia, eller eftersom du valt att prenumerera. Avregistrera

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!