Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkomna...

...till augusti månads nyhetsbrev från samhällsbyggnadsenheten i Åstorps kommun. Nu är de flesta tillbaka från sommarsemestern och vi går hösten till mötes.

Några av nyheterna den här månaden:

Detaljplanen för Safirvägen har vunnit laga kraft.

Resevaneundersökningen i Skåne är klar. Läs om resultatet för Åstorps kommun längre ner i nyhetsbrevet.


Invigning av Kvidinge station

Klockan 11-13 söndagen den 17 augusti förvandlas Bangatan i Kvidinge till ett riktigt stationskalas med massor av skoj för familjen när vi tillsammans inviger Kvidinge station.

Läs mer på Åstorps kommuns hemsida >>


"Save the date" lördagen den 6 september

Åstorps kommun och handlarna i centrum bjuder in till höstjippo kl. 10-15 lördagen den 6 september. Under dagen invigs en ny lekyta på Gamla Torg och i projektlokalen för Centrum 2.0 hålls en barnloppis. Andra aktiviteter är bland annat ansiktsmålning för barnen och så finns Åstorps schacksällskap på plats och lär ut smarta drag. Program och mer information kommer på Åstorps kommuns hemsida inom kort.


Kandidatuppsats om betydelsefulla faktorer för att skapa attraktiva boendemiljöer i Åstorps kommun

Två studenter på faktulteten för kultur och samhälle på Malmö Högskola, Alexandra Berg von Post och Diana Nordlund Jensen har under vårterminen 2014 tillsammans skrivit en kanditatuppsats inom ämnet urbana studier. Uppsatsen har titeln ”Vilka faktorer är betydelsefulla för att skapa attraktiva boendemiljöer i Åstorps kommun?”. Idén till uppsatsen fick de genom uppdragsbanken som är en förmedlingstjänst av förslag till uppsatser och examensarbeten mellan kommunerna i Familjen Helsingborg och studenter på universitet och högskola.

Studenternas egna sammanfattning: Att skapa attraktiva boendemiljöer anses vara en av de viktigaste frågorna inom kommunal utveckling idag. En av de strategier Åstorps kommun presenterar för att uppnå sin vision som en attraktiv kommun, och för att få en ökad inflyttning till kommunen, är att skapa attraktiva boendemiljöer. Åstorps kommun har haft en befolkningsökning under millenniumskiftet, men på senare år har denna tillväxt stagnerat. Syftet med denna studie är skapa en förståelse och klargöra vilka attraktioner som är eftertraktade i valet av boendeort. Med stöd av olika teoretiska och empiriska studier, är syftet med detta arbete att ta reda på vilken typ av kvaliteter som gör Åstorp en mer attraktiv boendekommun. För att göra detta använder vi oss av litteraturstudier, intervjuer, enkäter samt analyser av GIS-material och diagram. Dessutom bidrar vi med kunskap om vilka styrkor och vilka svagheter Åstorps kommun har som en attraktiv boendekommun. Förhoppningsvis kan denna kunskap generera en ökad inflyttning till kommunen.

Här kan du läsa uppsatsen i sin helhet >>

Uppdragsbankens hemsida >>


Detaljplanen för Safirvägen har vunnit laga kraft

Detaljplanen för del av Hyllinge 3:68, Safirvägen, Hyllinge vann 2014-07-04 laga kraft. Ärendet har varit överklagat till rättsenheten på länsstyrelsen i Skåne län och de fattade beslut i ärendet 2014-05-23. Detta beslut har inte överklagats och det innebär att kommunfullmäktiges beslut från 2014-02-24 om att anta detaljplanen har vunnit laga kraft. Meddelande om att rättsenhetens beslut inte överklagats fanns i länsstyrelsens diarium 2014-07-04. Eftersom detaljplanen nu vunnit laga kraft innebär det att den kan genomföras. Beskedet om att den vunnit laga kraft har överlämnats till tekniska kontoret som i det här fallet är exploatör.


Resvaneundersökningen i Skåne 2013

I juni presenterades rapporten tillhörande den resvaneundersökning som genomfördes under oktober och november 2013. Skillnaderna jämfört med den tidigare undersökningen gjord 2007 är inte särskilt stora.

För Åstorps del visar resultaten från 2013 att av samtliga resor görs över 70% med bil och  endast 12% med tåg eller buss. Av de resor som görs inom kommunen görs 67% med bil.

Rapporten och mer att läsa finns på Hållbar Mobilitet Skånes hemsida >>


Nytt marknadsföringsmaterial för villatomter

Samhällsbyggnadsenheten har tagit fram nytt och fräscht marknadsföringsmaterial för kommunens säljklara villatomter på Haganäsgatan i Åstorp och på Söderåsvägen och Linnégatan i Kvidinge. Läs mer på Åstorps kommuns hemsida >>


Bostadsmarknadsanalys för Skåne 2014

I juni presenterade länsstyrelsen rapporten ”Bostadsmarknadsanalys för Skåne 2014”.

Rapporten redovisar bostadsmarknadsläget i kommunerna i Skåne men ger framförallt en bra bakgrund till Skånes demografi, arbetsmarknad och bostadsmarknad.

Rapporten finns att läsa på länsstyrelsens hemsida >>


Om nyhetsbrevet

Detta är samhällsbyggnadsenheten i Åstorps kommuns nyhetsbrev. Vår förhoppning är att nyhetsbrevet ska visa vad som är aktuellt på enheten just nu.

Samhällsbyggnadsenheten består av tre ben; plan- och byggkontoret, miljökontoret och tekniska kontoret. Nyhetsbrevet tar upp nyheter från alla tre kontorens verksamheter.

Frågor? Kontakta: Johanna Perlau tel. 042-640 60 eller Sofie Johansson
tel. 042-640 62


Samhällsbyggnadsenheten i Åstorps kommun 2014-08-14

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!