Hälsning från Hembygdsföreningen. Problem att se den? Kolla i webbläsaren!

På Lars Gillis bild, som visar 1910-talet på Styrsö Bratten, ser vi festklädda skärgårds- besökare. På samma gräsmatta är det nu till helgen Wrong Island Root Festival. Det är Robert Nordman i samarbete med

Brattens Wärdshus som arrangerar festivalen med country- och folkmusik toppat med profilen Doug Seeger. Grill och öl finns på plats.
Läs mer på Facebook!


Donsö sjömack

Macken fanns ju tidigare, men värt att notera är att det är en ung, dristig donsöbo, Mattias Gustafsson, som nu tagit över driften. Mattias har även satsat på vattenskotrar som han hyr ut till glädje för fartentusiaster. Hoppas att störningarna för andra sjöfarare blir rimliga!
www.strandtappen.se


Tre nya klädbutiker på Tången

När man någon gång kommer till Hönö Klåva får man lätt en
känsla av storstadspuls med alla butiker och näringsställen.
Kanske kommer vi att få lite åt det hållet när nu Lindquists
med flera etablerat sig i gamla macken på Johans brygga ?

Pub i form av Båtebacken finns ju redan på plats i alla fall.

Pia som tidigare fanns i Styrsös Företagshus säljer marint mode från Mousqueton och ekologiskt riktiga väskor med återvunnet material från Les Toilets du Large.

Läs mer på www.marintibutik.se

Cecilia Nilsson på bilden till höger säljer indiska kläder i siden och bomull. Kerala Silk är alltså utvalt silke från Karala-området; "Sinnligt och färgstarkt från Indien..."

Bästa utsikten på ön?

www.keralasilk.com

Slutligen har vi Pelle P som flyttat hit från Donsö. Marika välkomnar här in till butiken där man finner praktiska kläder för tuffa seglare; "Technical sailing gear & leisurewear" som dom säger. Läs om Petterssons på Wikipedia!

www.pellepetterson.se


Med risk för att blir kritiserade för att uppehålla oss vid alltför världsliga  kulturyttringar, vill vi ändock ta med caféet på Brännö som måste sägas vara ganska ovanligt. Vid båtvarvet har en exotisk miljö med palmer och genuina

varvsutensilier etablerats. Specialitet är havs-tacos, vilket väl passar den speciella miljön. Underhållning de flesta helger under sommaren.
Läs om Calle och Elins bravader på Facebook!


Stigfinnarnas Styrsökarta klar

Här är en glad nyhet för alla som är lite obekanta med gamla och nyanlagda stigar på Styrsö. Här finner den promenad/ joggingglade beskrivningar över ön med sina många sevärdheter.

Det har även givits ut en gratiskarta med beskrivning, vilken kan tas i plastfacken vid Bratten och på Båtebacken.

Välkomna i spåren!


Månadens föremål

Sven Düring har skänkt denna unika papperspåse från 1940-talet. Den kommer som synes från bagare Johannes butik vid Styrsö Tången.

Konstruktionsmässigt skiljer den sig inte från dagens papperskassar - även handtaget är i tvinnad papp. Alltså mycket miljöriktigt och återvinningsbart!

Läs om Bagar Johannes på vår hemsida!

Hembygdsmuseet ligger på Styrsö i Vikings backe ovanför kyrkan.
Det är öppet varje tisdag och torsdag mellan kl 11.00 och 14.00
fram t o m 14 augusti. Välkomna!

Åsså glöm inte Hembygdsdagen på lördag!


Besök vår hemsida!

Vår hemsida växer hela tiden med artiklar, notiser och bilder. Tag gärna del av innehållet och tipsa andra om att besöka den. Vårt kulturarv är viktigt!

Välkommen till Hembygdsföreningen!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Styrsö Sockens Hembygdsförening, eller intresserad av hembygden. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!