Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2015

Samarbete - Teamwork!

Vi människor brukar gilla att vara med i olika grupper. Det är viktigt också att andra vet att vi tillhör vissa grupper. På arbetet är det rätt vanligt att vi antingen jobbar i en fast grupp eller ofta delas in i olika grupper för olika projekts skull.

Detta kräver en del av oss. Även om vi kommer med i en grupp pga den vi är, så kan vi sedan i gruppen inte bara vara oss själva, utan nu i gruppen är vi en del i teamet med allt vad det innebär. 

Som teammedlem tillför vi vissa saker och som teammedlem krävs det också vissa saker av oss.

"There´s no I in team" är så otroligt rätt. Alla delar är ju lika viktiga och bildar tillsammans helheten. En del tror dock att de är en mer väsentlig del i teamet än andra men de kommer snart att upptäcka att de är lika ersättliga som andra och plockas bort på ett eller annat sätt.

Jag tror det är viktigt att se på dina kollegor som om de vore dina kunder. Du ska behandla dem lika väl och noga som när du jobbar med dina kundrelationer. I mycket av det du gör på ditt arbete har du någon kollega som kund dvs ditt arbete går vidare i något som din kollega fortsätter med.

Detta innebär att respekt för varje kollega är viktigt för att samarbetet ska fungera och teamet ska vara framgångsrikt.

1. Fundera på hur du just denna dag har agerat och behandlat de kollegor du interagerat med. Finns där mer att göra?

2. Börja med att alltid ge det du sedan vill ha tillbaka. Sitt inte och vänta på att någon annan ska ta första steget. Det gör dig till en bra teammedlem.

3. Bidra med dina tankar, tips och idéer. Vi vill ju att teamet ska vara kreativt och ha högt i tak när det gäller kommunikationen i gruppen. Ingen ska bli hånad för en idé utan allt välkomnas och värdesätts.

4. Prata aldrig om någon som inte är närvarande. Vare sig med beröm eller kritik. Det ger en trygghet för alla i gruppen att alla behandlas med samma respekt.

5. Behandlar du ALLA dina kollegor som du själv skulle vilja bli behandlad? Om inte ändra genast. Om det är så, så fundera på hur du kan bli en ännu bättre samarbetspartner. Och FRÅGA dina kollegor vad de anser. De har ju säkert åsikter du har nytta av.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

En flaska med Coca-cola som rymmer 1/3 liter är fylld till tre fjärdedelar. Eva dricker 2 dl ur flaskan. Hur många cl Coca-cola finns det sedan kvar? Känns detta igen lite från Die Hardfilmen kanske?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Anders tänker och tänker och väljer den gula lådan. Om han utgår från att priset finns i den gula lådan, så är ledtrådarna 1, 3 och 4 falska och ledtråd 2 - priset finns i den röda eller den gula lådan - sann. Detta är det enda möjliga i och med att tre ledtrådar är falska och en sann.

Stylingtips:

Näsduk är extra inne nu. Speciellt för mig som i mitt andra företag Katt4you.se just tagit fram en näsduk med kattmotiv. Till katter främst faktiskt...

Det är ju också mer uppmärksammat i tidningar och på tv och har blivit en modesak. En perfekt accessoar att förändra, förstärka och ha som just din effekt.

En del har alltid haft sin variant och ofta då samma. Men nu är det vanligare att man ändrar och byter precis som man byter slips eller för damer då halsband.

Du kan variera i material på näsduken och ju finare tillfälle du tycker att du klär dig för ju finare struktur på materialet brukar man säga. Ett vackert sidentyg kan göra stor effekt.

Det finns en uppsjö av näsdukar att välja på med variation på material, mönster och färger. Välj efter din stil och smak och den effekt du vill uppnå. En väl vald näsduk drar blickarna till sig. Du kan matcha skjortans färg eller strumporna eller hur just du vill denna dag.

Sedan kan du även välja att variera dig med hur du väljer att vika din näsduk. Bilden till höger visar fyra olika varianter där den vanligaste är flat fold dvs den som är rak. Det är givetvis svårare att vika de andra speciellt den med två men det fixar du lätt. Kanske måste du inte vika alls utan bara trä ned den, som du vill.

Matcha och mixa precis som du tycker och med tiden kommer du att hitta din stil här. Använd näsduken som ett perfekt komplement till dina slipsar, flugor och dina skarfs!

Lycka till!

Bilderna kommer bl a från tidningen Cafe och

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!