Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev December 2014

Din Attityd styr det mesta i ditt liv!

Ofta på mina första möten med en ny kund så pratas det mycket om attityd. De tycker kanske att personalens attityd kan bli än bättre och kanske även annorlunda.

Jag tror också att just vår attityd till saker som händer oss, saker som sägs till oss osv är rätt avgörande för hur våra liv ser ut. 

Om min Attityd är att jag oftast går omkring med min "offerkofta" på och tycker att all skit bara händer just mig. Att den nya arbetsuppgiften givetvis skulle läggas på mig. Att när chefen tog upp att våra leveranser är sena så menade han att felet var just mitt förstås.

Om min Attityd är att det mesta som händer omkring mig är spännande, utmanande och roliga. Jag fick förtroendet att ta hand om företagets helt nya unika arbetssätt. Ofta så berömmer chefen mig när vi har möten och är nöjd med allas våra arbeten.

Hur är din Attityd? Ser du möjligheter eller hinder? Ser du sol eller regnar det mest? Ska kommande säsong bli himla bra eller blir den som alla andra vårar?

Du kanske inte har rätt Attityd till allt som händer och rakt igenom varje arbetsdag men du har god koll på hur du brukar reagera och försöker alltid korrigera dig när du tänker och agerar fel.

1. Lyssna och be även andra göra det på hur du spontant uttrycker dig inför nyheter och förändringar.

2. Någon yttre händelse drabbar ert företag och besked kommer direkt på morgonen. Hur reagerar du och din kropp? Rasar du ihop och blir slött sittande på din stol eller lutar du dig engagerat framåt och tänker att detta får vi ta tag i på en gång?

3. När du funderat och forskat en stund på vad din Attityd vanligtvis är på jobbet, så är det nu upp till dig att bestämma hur du ska reagera och agera i framtiden. Du kan alltid ändra dig.

4. Ta hjälp av en kollega eller/och "sparringpartner" som styr dig rätt när du själv inte hindrar din "gamla" reaktion i tid.

5. Var noga med att berömma dig och fira när du känner att du lyckats ändra attityd och faktiskt kan tolka det mesta som händer dig på det sätt som gör att du nu mår bättre. Samt har bättre balans i ditt humör och är bättre som arbetskamrat för dina kollegor.

Attityd är den tredje delen i S.M.A.K.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ Boken

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

En gåta:

En klängväxt på ett litet hus växer så fort att den varje dag fördubblar sin storlek och på 15 dagar har den täckt det lilla röda husets fyra väggar. Om vi planterar två klängväxter i husets motsatt hörn, hur lång tid tar det att täcka husets fyra väggar? Vi antar att de växer lika snabbt och att de växer i motsatta riktningar i förhållande till varandra.

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Du har säkert räknat ut att Klara har tre hästar, en svart, en vit och en brun.

Stylingtips:

Vi har ju under de senaste månaderna pratat mycket om just mönstrade kläder. Detta för att jag tror att vi alla behöver köpa mer av det istället för enfärgat och dels för att det ger oss grymt mycket trollerimöjligheter. Kul är det ju också.

Jag vill därför denna månad poängtera vitsen med att ha mönstrade kavajer. Alla typer av mönster gillas och kan utnyttjas för att nå de effekter du vill nå med din kropp och ditt helhetsintryck.

Är man ännu lite osäker på om man klär i mönster och just i vilket mönster det då ska vara kan man välja att matcha den mönstrade kavajen till enfärgat under så som på byxor/kjol och topp/skjorta. Då blir inte "mönsterheten" (oj nytt ord) så överväldigande.

Är man lite säkrare eller vildare kan man faktiskt blanda lite olika mönster och vara fräck med det. I regel säger man att max två mönster är vad våra ögon klarar för att det inte ska uppfattas som rörigt men man måste inte alltid följa regler.

Mönstrade kavajer är också ett kul sätt att få in olika färger i din klädsel. Du kan välja att ta upp en av färgerna som finns i t ex den kavaj som är i mitten och sedan ha något ytterligare plagg i din klädsel i den färgen. Det kan göra att du ser längre ut, ser smalare ut och du får kanske även mer färg i ansiktet (beroende på vilket plagg det är).

Matcha och mixa precis som du tycker och med tiden kommer du att hitta din stil här.  När du får komplimanger för din klädsel och du då har din nya mönstrade kavaj på dig i ett kul mix med annat, så kommer du successivt att våga mer och mer. Du blir som en helt ny människa! 

Lycka till!

Kläder
na kommer bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!