Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Oktober 2014

Självbild - en stor del i din framgång!

Den första av de fyra S.M.A.K-faktorerna är Sjävbild.

Detta är givetvis ett jätteområde och svårt att få ihop lite kort och effektivt här men jag vill gärna försöka, då detta med Självbild spelar en enormt stor roll i ditt liv.

 

Din Självbild började ju givetvis att byggas i din barndom och har sedan utvecklats genom åren. Den kan ha gått upp och varit god och ner och lite mindre bra beroende på vad som hänt dig både i arbetet och privat. Även människor och den miljö du har/haft runt dig har spelat in.

Oavsett hur du tycker att din Självbild är exakt idag kan du alltid börja nu (inget är kört) med att utveckla den åt det håll du vill. Kan ta lite tid beroende på hur långt från målet du är. Du kan också behöva hjälp utifrån för att lyckas. Vilket kan vara nyttigt på många sätt.

Om din önskan är att förbättra hur du själv ser på dig, så är det himla viktigt med input utifrån då många har en ganska sned bild av sig själv. Du kanske inte är så långt från ditt önskade mål som du tror.

1. När du funderar över hur du ser dig själv är en nyckel att lyssna på hur du berömmer eller skäller på dig själv när du jobbar en vanlig dag. Är din inre dialog övervägande beröm eller vad?

2. Fundera sedan på hur länge du går och tänker på saker du hör om dig själv dvs feedback som du fått.

3. När du får beröm, bra kommentarer, en kram av uppskattning, löneförhöjning - hur bra är du då på att "samla" detta och med jämna mellanrum, när du behöver, gå tillbaka och minnas och suga i dig och minnas?

4. Kan du skilja på Självkänsla - hur du är och Självförtroende - hur du presterar? Ibland blandar vi ihop dessa och tror att vi är det vi gör/arbetar med.

5. När något går fel, oavsett om det beror på dig eller inte, hur snabbt kan du inse vad som hänt, analysera och se till att det inte händer igen och sedan gå vidare?


Det finns många fler sätt att jobba med att utveckla och förstärka din Självbild. Allt har ju dock att göra med Nuläge och Önskat läge. Hör av dig - jag hjälper dig gärna.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

 

Beställ information

Beställ Boken

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Anna skriver en artikel för sin skoltidnings räkning och hon gör det på sin dator. När hon har skrivit ut den upptäcker hon att skrivaren fått en knäpp och har skrivit ut överskriften så att bokstäverna ligger huller om buller. Nu står det:
EINNST
OBFLLTO
FGLO
OBELLLLOVY
Vad stod det egentligen i rubriken?


Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra. 

 

Svar på föregående månads gåta:
Inkomsten minskar för Karin med 9%. Allt enligt formeln: Inkomst = pris x mängd.

 

Stylingtips:

Jag tänker att vi här fortsätter med det mönstrade kläderna som det finns så mycket av nu i höst.

Bortsett från att det är himla kul att variera det enfärgade plaggen med de som har någon form av mönster på sig, så är det också till nytta för personer som har vissa typer av kroppsformer som man vill "trolla med".

Tänker då i första hand på de som har bredare axlar än höfter. Detta gäller då rätt många män och också faktiskt rätt många kvinnor. Om man har bredare axlar än höfter har man "råd" att ha mer effekt på nederdelen av kroppen och där ha en massa mönster.

Det som effekten då blir är att helhetsupplevelsen av din kropp jämnas ut lite och du får mer lika proportioner över hela din kropp. Detta kan vara precis vad du vill och detta kanske du inte bryr dig om men så blir effekten när det är mycket "händelse" i kläderna nedtill.

Det magiska med detta är att det händer även med mindre mönster och inte bara stora rutor, ränder eller t ex blommor, så om du inte känner för mycket mönster så kan du nå denna effekt ändå.

För att det totala intrycket av din klädsel inte ska bli för mycket och istället lyfta fram dig och det som är rätt, så kan du klä dig i mer "lugnare" och kanske då enfärgat upptill. Det behöver absolut inte vara mörkt bara det är lugnare.

 

Se det här som ett plus att känna till och använd dig av det när du vill och behöver. Känn det inte som ett tvång. Matcha och mixa precis som du tycker och med tiden kommer du att hitta din stil här. Använd det roliga mönster i alla dess former som nu finns för att lyfta och visa upp dig!

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!