Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Augusti 2014

HÄNG MED - Öppen föreläsning!

Du får din mailinbjudan i nästa vecka.

 

Gör din argumentering kul och rätt!

När vi på mina säljutbildningar ska börja prata om argumentering får jag ibland en känsla av att folk drar öronen åt sig, och tror att vi nu ska till att slåss och vara otrevliga mot kunden.

Tänker du också så negativt när du läser/hör ordet argumentering? Eller vilka andra tankar dyker upp hos dig? Prata varmt för dina produkter, sälja in dina idéer, pracka på kunden allt du har, nej inte den kanske.

Ordet kanske har blivit "misshandlat" med åren men det vi gör när vi argumenterar är ju att hjälpa kunden att förstå att det vi nu erbjuder honom kommer att göra att hans önskemål/behov blir uppfyllda.

Ibland vet vi att detta kommer att bli bra men kunden kan vara långt ifrån att se det. Då får vi jobba extra mycket på att hitta vad i hans behov som är hans största prioritet och argumentera för det.

Ibland vet varken vi eller kunden det men det absolut värsta vi kan göra är att prata om vår produkt och dess egenskaper och helt missa att presentera vad just denna produkt kan ha för fördelar, ge för resultat, vara till för nytta för kunden.

All argumentering ska ske sett ur kundens synvinkel. Det ska träffa mitt i hjärtat för kunden. Viktigt att komma ihåg att även den mest analytiska av dina kunder köper med sin känsla i slutänden.

  1. Välj alltid positiva ord när du argumenterar för din produkt.       
         
  2. Välj ut tre bra argument. Det räcker! Var noga med att dessa argument ska vara de som är de som är högst upp på kundens egen prioritetslista.

  3. Använd gärna ord och fraser som kunden själv använder. Det känns tryggt och bekant.      
         
  4. Om kunden har invändningar ska du bli glad, för detta gör att du får gå djupare in i diskussionen och kan bli ännu mer exakt i det du argumenterar för. Inte mer fakta utan mer rätt i kundens tänk.

Om inte kunden lockas av dina argument har du kanske inte lyssnat tillräckligt väl under ert samtal. Det är ju en liten konst att lyssna och ta in information istället för att bara ha öronen fria från håret men ändå inte få in informationen i huvudet. När du lyssnar på rätt sätt hittar du små guldkorn som du sedan använder när du väljer ut vad du ska säga härnäst. Kunden känner sig lyssnad till och du bekräftar honom. Kunden blir nöjd.

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 
Beställ information

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!
Beställ boken

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Lille Calle är nere vid dammen och tittar på djurlivet. Han ser en and som simmar framför två änder, en and som simmar mellan två änder och en and som simmar bakom två änder. "Wow så många änder har jag aldrig sätt förut!" Hur många änder ser lille Calle?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det tar exakt 14 dagar. När det endast finns en klängväxt har den på 14 dagar täckt halva huset för att på 15 dagen ha täckt dubbelt så mycket dvs hela.  När det finns två växter räcker det med 14 dagar då har de täckt hälften av huset var.

 

 

Stylingtips:

Samma snygga Emma på bilderna men så enkelt det är att se att dessa olika halsringningar spelar stor roll.

Detta med halsringningar är viktigt både om du har en kort eller lång hals som du vill "ändra" och också om du har ett brett lite runt ansikte eller ett litet tunt smalt som du vill "ändra".

Det är ju det som är så magiskt med stilanalysen. Man kan lära sig att trolla. Utifrån de önskemål du har och de effekter du vill uppnå finns det alltid ett trix för att åstadkomma det.  

Även om du inte har dessa "behov" kommer dessa effekter att komma ändå, så de är himla nyttiga och kul att känna till. Om du har ett favvoplagg som då inte stämmer enligt ovan metod, så använd det precis när du vill ändå och ta till detta när du verkligen behöver eller på allt du köper framöver.

Även om vi på bild två har lagt till ett halsband som hänger rakt ner och då ska ha en avsmalnande effekt så är det lätt att se att det är ännu tydligare hur smal Emma blir i ansiktet och får längre hals när halsringningen är lång och smal som på första bilden.

På sista bilden är halsringningen både bred och rund vilket gör hennes ansikte bredare och rundare. Detta blir extremt tydligt när du gör din stilanalys då vi jobbar med olika halsringningar så att du själv får möjlighet att se effekterna halsringningarna har på just dig.

Välj den halsringning som du tror funkar bäst för dig om du istället hemma i lugn och ro provat dig fram eller fråga en go vän. Du blir det snyggaste du som du kan bli med detta magiska trix!

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!