Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Kan vi inte bara låta idrottspsykologin växa under sommaren!

Året är 1964 och ishockeyspelarna har knappt några skydd på sig. Målvakten har förvisso hjälm men inget skydd för ansiktet och utespelarna tränar utan hjälm och har enbart sin frisyr som skydd.

Laget på isen är Djurgårdens IF och vid sidan av rinken står en idrottspsykolog. Han heter Torbjörn Stockfelt och kallas för ”trollkarlen”. Torbjörn redogör tydligt i en intervju att han dock inte ser sig själv som trollkarl:) Utan arbetar efter teoretiskt underbyggda metoder. 

Inslaget är från SVT och programserien stopptid. 

Idrottspsykologin har växt sen 1964. Många ishockeylag har idag en expert inom psykologi, däremot tror vi att just Djurgården för tillfället saknar den kompetensen.

Kunskapen om idrottspsykologi har utvecklats, men många delar in inslaget känner vi igen, som till exempel det att hjälpa idrottare att förstå sig själva, det arbetar vi med dagligen.

Flera av landslagen i årets fotbolls VM har en idrottspsykologisk kompetens vilket är väldigt roligt att se, men än finns det utrymme för idrottspsykologin att växa, förbättras och hjälpa fler idrottare att både må bra och prestera bra.

Idrottspsykologi bör vara ett naturligt inslag i alla elitsatsande verksamheter. Låt sommaren vara en tid för idrottspsykologin att samla kraft för att sedan komma tillbaka ännu större och starkare!

Trevlig sommar! 

Föreställningstips

Har du ibland svårt att vara helt ledig på din semester? Passar du på att arbeta någon timme när din partner läser en bok och barnen spelar fotboll? Kollar du din mail på mobilen lite då och då? Vill du kunna koppla bort det helt och vara ledig när du är ledig? En metod du kan använda dig av är mentala föreställningar.

Föreställ dig att du är helt ledig. Att du släpper allt som har med arbete att göra. Att du gör det du vill göra och att det känns bra.

Du kan också variera med att föreställa dig att du känner dig lockad att kolla mailen eller börja fila på nästa projekt men istället bestämmer dig för att låta bli. Föreställ dig hur du väljer att istället göra något annat och att du gör det.

Upplev hur bra och rätt det känns att istället kanske prata med dina barn, läsa en skönlitterär bok eller gå ut och springa. 

Börja gärna träna på detta en tid innan semestern. Du kan då börja med att arbeta med det för att bli bättre på att koppla av under helger. Att du kopplar av med gott samvete och mår bra av det. 

Nyheter

BRIO group har en workshop i Birmingham

Registrera er för ENYSSP Workshopen i Leipzig

Den 31 oktober - 1 november äger årets ENYSSP workshop rum i Leipzig. Om ni är intresserade av idrottspsykologi är detta verkligen något för er. Läs mer om workshopen och registrera här.

Fredrik flyttar tillbaka till Sverige

I sommar flyttar Fredrik tillbaka till Sverige. Han kommer att fortsätta med sin doktorering i mentala föreställningar och regelbundet resa tillbaka till England men han kommer att ha sin bas i Stockholm. 

Träna tanken inom näringslivet

Det är titeln på vår nyutgivna guide. 

Läs mer om den här! 

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: "Fokusera på rätt saker under dina prestation och/eller din semester"

 

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!