Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV AUGUSTI 2014

Vi hoppas att ni njuter för fullt av solen och samtidigt passar på att klämma in lite jazz och swingdans dessa heta sommarkvällar. I början av augusti finns det möjlighet att tillbringa några av dessa på Chicago med extrainsatta danskvällar, mer om det nedan. Vi som jobbar på Chicago ser fram emot att välkomna er till en ny danstermin med ordinarie program för både kurser och danskvällar.

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


ANMÄL DIG TILL HÖSTENS KURSER

Våra danskurser börjar i mitten av augusti, närmare bestämt från och med den 17 augusti. Vi kommer hinna med tre kursomgångar under hösten och respektive kursomgång pågår i sex veckor. Kursanmälan >>


EXTRA DANSKVÄLLAR I AUGUSTI

Utöver onsdagskvällarna erbjuder vi extrainsatta danskvällar i augusti, i direkt anslutning till Herräng Dance Camp. Kom och dansa den 2/8, 3/8 samt 4/8 (21.00-24.00).


AVANCERADKURSEN PÅ TISDAGAR

Lindy hop Avancerad parkurs för dig som vill träna med en partner på lite högre nivå. Kursen kommer att ligga kvar på tisdagar 21.15-22.30. Det blir därmed bara en medelavancerad nivå under veckan och den är satt till söndagar. Anmälan här.


ERBJUDANDE - GÅ STEPP FÖR HALVA PRISET!

Om du anmäler dig till Lindy hop eller Charleston/Autentisk Jazz kan du även gå en steppkurs för bara halva priset!


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00 fortsätter envist precis som vanligt. Eminenta swingjockeys står för valet av musik i dj-båset de flesta av dessa kvällar. Men med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök..


DANSA LINDY HOP I KUNGSTRÄDGÅRDEN

Tisdagen den 29:e juli spelar Stockholm Swing Allstars på kungsträdgårdens stora scen 17.00 - 21.00. Chicago kommer givetvis att vara på plats för att mellan 17.00 och 18.00 erbjuda en gratis Lindy Hop prova-på. Kom förbi, dansa och dela med dig dina kunskaper. Läs mer här www.kungstradgarden.se.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna är snart tillbaka och först ut är nya Klubb SwingOut som drivs av det charmerande gänget bakom rikets bästa (ja, enda) podcast om dans - Swingout. De ställer till med diverse upptåg bara för din skull, och på nya teman varje gång. Detta följs sedan av Club Hot-Cha som lovar intim nattklubbskänsla som på nöjeshaken i dåtidens Harlem, swingjockeys som tillfredsställer såväl den inbitna swingdansaren som den allmäna jazzspisaren med glödheta toner från hela swingepoken.

23/8 Klubb SwingOut
30/8 Club Hot-Cha 


CHICAGO RHYTHM SESSION 20 SEPTEMBER

Planera in denna solodanslördag med lärare från showgruppen The Harlem Hot Shots. Autentisk Jazz och Charleston för hela slanden. Läs mer om lägret och anmälan här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Från och med lördagen den 23 augusti, mellan 11.00 och 13.00, är golvet åter öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kommande kursomgång giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsdanserna kommer åter den 1 september och inleds av Tommy Löbel Swing Band. Höstens fullständiga orkesterprogram kommer inom kort att publiceras på hemsidan.




Måndag 11/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop

Tisdag 12/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop


Torsdag 14/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop


Lördag 16/8
13:00 Stepp

13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango
16:00 Salsa 


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.



SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!