Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nätverket Svenska kulturlandskap

NYHETSBREV

Nr. 2 - 2014


Årets nätverksträff - nu kan du anmäla dig!

8-9 oktober samlas vi i Åsens by och Högarps by i Jönköpings län. Preliminärt program och länk till anmälan hittar du här.

Åsens by

Vilka frågor ska vi ta upp och arbeta med i nätverket? Var med och påverka!

Nätverket svenska kulturlandskap är till för dig och dina synpunkter är viktiga. Du har nu möjlighet att tycka till genom att svara på några frågor och lämna synpunkter via den här enkäten.

Gör gärna det, senast 15 augusti. Resultatet kommer att ställas samman och återkopplas, bl.a. vid nätverksträffen i oktober.
 

Jordbruksverkets landsbygdsprogram

Snart är det dags för nästa programperiod, för åren 2014-2020. Det handlar om vad statsmakterna vill med det svenska odlingslandskapet de kommande åren. 5 juni tog regeringen beslut. Se landsbygdsdepartementets pressmeddelande. På Jordbruksverkets webbplats finns mer information.
 

Internationell konferens om landskap

8-12 september ordnas en internationell konferens i Göteborg och Mariestad, på temat ”unraveling the logics of landscape”. Bakom konferensen står en organisation med namnet: the Permanent European Conference on the Study of the Rural Landscape (PECSRL). Vartannat år ordnas konferenser i olika europeiska länder, något som har pågått sedan 1957. I år kommer evenemanget hit till oss i Sverige. Läs mer här.
 

Nätverket för historiska trädgårdar

Nätverket för skötsel av historiska trädgårdar ordnar i år sin träff vid Mårbacka i Värmland, 21-22 oktober. Temat är: "Den synliga handen: Trädgårdsmästarens roll i den historiska trädgården på Mårbacka." För mer information, kontakta Jeanette Blom på telefon 0736-22 17 59, eller klicka här.


Kunskapsuppbyggnad på nätverkets webbplats

På nätverkets webbplats svenskakulturlandskap.wordpress.com hittar du tips, länkar, rapporter och mycket annat. Fyll på genom att e-posta landskapskoordinator@conservation.gu.se. Du kan också kommentera direkt på webbsidan.

Östergarns prästänge, Gotland

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!