Nyhetsbrev för Stora Karlsö
    Juni 2014 

Logo
   

KARLSÖAKTIE TILL SALU 
Karlsöbolaget har fått en karlsöaktie i gåva och kommer att sälja den till högstbjudande på auktion. Givaren av aktien vill att pengarna används till bodar anpassade för rörelsehindrade som planeras att byggas på Stora Karlsö. Auktionen hålls 24 augusti på Stora Karlsö och det går bra att vara med på telefon.
Läs mer om auktionen »


NU STARTAR TURER TILL LILLA KARLSÖ 
På söndag drar vi igång trafiken till Lilla Karlsö! Vi har fått förmånen att boka och köra trafiken på Lilla Karlsö under perioden 22 juni-10 augusti. Varje dag angör Karlsöbåten Lilla Karlsö vid turen som går klockan 9.30 från Klintehamn. Besökare har nu möjlighet att besöka båda Karlsöarna under samma resa till ett rabatterat pris.
Mer om resan till Lilla Karlsö »


BARNGUIDNING OCH FYRVISNING 
Varje dag under högsäsong (22 juni-10 augusti) erbjuder vi guideturer för barn från fem år. Vi ser på fåglar, letar fossiler och tar en titt uppe i fyrtornet. Två dagar i vecka har vi även speciella fyrvisningar då vi berättar om den gamla fyren och öppnar upp till fyrtornet.
Läs mer om barnguidningen »
Läs mer om fyren »


ARKEOLOGIDAG PÅ STORA KARLSÖ 
Söndag 31 augusti arrangerar vi en arkeologidag på ön. Då berättar vi om gamla och nya utgrävningar på Stora Karlsö där du bland annat kan lyssna till medeltidsarkeologen Leif Zerpe som visar och berättar om den unika brytningen av marmor som skedde under medeltiden på ön.
Läs mer om arkeologidagen 31 augustij »


TRE GRINGOS PÅ FACEBOOK 
På Stora Karlsö Facebooksida lägger tillsynsman löpande upp bilder och information om vad som händer på ön. Från den senaste veckan kan du se bilder på måsungar i vattenbrynet, lyssna på en intervju med vår skeppare på Karlsöbåten och inte minst se var våra tre gringos håller hus. Du behöver inte vara medlem i Facebook för att ta del av innehållet på sidan.
Till vår Facebooksida »


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Stora Karlsö är öppet för besökare 9 maj–1 september.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se
    » Besök oss på Facebook

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon
0498-24 05 00.

   
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!