Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 3, 2014

Grus i dojjan

Fotbolls-VM har kommit igång och vi har redan fått en del överraskningar. Det blir kanske som någon sa: Det börjar med 32 hoppfulla lag och sedan blir Tyskland världsmästare.

Häromdagen träffade jag en god vän som behövde nya skor. Varit inne i en del butiker och sen köpt dem billigt på nätet.

Det fick mig att tänka till. Internet med alla dess möjligheter är fantastiskt, men samtidigt är jag rädd att vi spolar bort barnet med badvattnet.

För hur ska det gå med kompetens och kunskap om vi inte är beredda att betala för det? Om jag går runt och provar skor i butiker, får goda råd för att verkligen hitta rätt par – och sedan köper från en näthandlare någonstans i världen?

Jag kanske har fel, men riskerar vi inte att sakta tappa tillgänglig fackkunskap – och hur ska vi då veta vilka skor som passar? Slutar det inte med att näthandlarna måste sätta upp ”prova-skor-butiker”, och vad har vi då vunnit egentligen?

Och vår bransch är faktiskt snarlik. Men som tur är, för oss, så uppskattar många fortfarande att få kunskap på köpet. Som vårt motto: Kvalitet med kunskap.

Jag vill önska dig en riktigt skön sommar!

-
Darco Burger, Vd


Smart lås med extra tydlig öppet-indikering

Från EMKA kommer nyheten Program 1000 kompressionslås. Låsets röda indikering visar tydligt när låset är öppet. Låset är främst utvecklat för förvaringsutrymmen i husvagnar/husbilar men fungerar lika bra i industriella tillämpningar där tydlig indikering ökar säkerheten för användaren.

Kontakta oss för mer information

Flexitol fixar toleranserna

Colly Components innovativa samarbetspartner Böllhoff har utvecklat den unika toleranskompensatorn Flexitol. Den består av två delar: En toleranskompensator samt ett fästelement för tunnplåt, solida material eller plast. Fästelementet kan klämmas, svetsas eller snäppas fast, beroende på material eller metod.

Läs mer här


Igus Drylin W – beställ demonstration och få varuprov på köpet

Vi har tagit fram ett varuprov som visar glidlagrets alla funktioner, fördelar och hur ni kan anpassa linjärglidlagret för er verksamhet.

Klicka här för att läsa mer!


Optisk sensor gör PEMSERTER säkrare

Montering av pressfästelement med PEMSERTER Series 4 har blivit säkrare. Automaten levereras numera med en optisk sensor som standard. Sensorn kontrollerar att arbetsstycket är korrekt placerat, vilket meddelas operatören via en ljussignal. Monteringen blir därmed mer tillförlitlig och risken för operatörsmisstag elimineras.

Kontakta oss för mer information

Kundanpassade kopplingsplattor

Colly Components samarbetspartner Stäubli bygger kompletta kopplingsplattor som är helt anpassade till din applikation och din formsprutningsmaskin.

Läs mer här


Vi ställer ut på flera av Euro Expos mässor under året. Närmast i tiden är Sundsvall mellan
27-28 augusti
, vi finns på plats båda dagarna.

Under mässan kommer vi, bland annat, visa upp produkter från Lås & Gångjärn och Glidlager.

Varmt välkomna!


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!