Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.Tremedias e-nytt

 
 

Datum 2014-06-16

 
 

Trevlig sommar önskar Tremedia!

Glad sommar!


Vi på Tremedia vill passa på att önska er alla en skön och vilsam sommar.

ProgramväljarenDen 27 juni stänger vi för semester. Vi håller sedan semesterstängt vecka 27-30 och är åter på kontoret den 28 juli.

Har du ärende under vår stängning så maila info@tremedia.se eller ring oss och lämna ett meddelande så ringer vi upp. Vi lyssnar av telefonsvararen och går igenom mailen med jämna mellanrum även under stängningsveckorna.

Passa på att beställ höstens material. För alla som beställer innan 27 juni garanteras leverans vid utgivning vecka 34. Då hjälper ni även oss när vi beräknar hur många kataloger som ska tryckas.

Läs mer på vår webbplats eller i vår produktfolder som du kan ladda ner här i pdf-format.

Beställ genom att maila till order@tremedia.se.

Ha en riktigt trevlig sommar så hörs vi i höst!

 



Populärt att doktorera inom hälsovetenskap och medicin

Nya siffror från Universitetskanslerämbetet visar att det överlägset största ämnesområdet att doktorera inom är medicin och hälsovetenskap. Statistiken visar också att doktoranderna tar sin doktorsexamen allt snabbare.

Läs mer på UKÄ:s webbplats

 


Många högskoleutbildade i arbete

Högskoleutbildade kan räkna med jobb. Nästan 80 procent av dem som tog examen från högskolan under läsåret 2009/10 hade etablerat sig på arbetsmarknaden under 2011. De högsta andelarna etablerade hade bland annat läkare, psykoterapeuter, yrkeslärare samt högskole- och civilingenjörer med bygginriktning.

Läs mer på Uk-ämbetets webbplats

 


Statistik om vad ungdomar gör/vill göra efter gymnasiet

Enligt SCB gick 330 000 elever i gymnasieskolan i Sverige under läsåret 2013/14. Cirka 105 000 av dem gick i avgångsklasserna och avslutar därmed sin skolgång i sommar. Närmare 60 procent av dem planerar att snart studera vidare, för andra innebär studenten en start på arbetslivet.

Mer statistik kring detta finns på SCB:s webbplats

 


ProgramstrukturerNy reviderad upplaga av "Programstrukturer"

När det gäller häftet "Programstrukturer" så har vi på Tremedia gjort en total genomgång av alla förändringar som Skolverket gjort.

Programstrukturer trycks i A4-format och består av 24 sidor.

Pris: 165 kr/ex. exkl. moms och frakt

Läs mer om häftet "Programstrukturer" på Tremedias webbplats.
Beställ på order@tremedia.se

 


Glöm inte att beställa!

Glöm inte att beställa innan du tar ledigt för i sommar. Genom att beställa senast den 27 juni så garanterar du att du får dina kataloger vid utgivningstillfället vecka 34. Du hjälper även oss på Tremedia att beräkna hur stor upplaga vi ska trycka.

Beställ på order@tremedia.se.

 


Affischen "Gymnasieskolan" kompletterar Programväljaren

AffischÅrets affisch "Gymnasieskolan" har den fått en ny utformning som gör att den på ett grafiskt sätt knyts ihop med katalogen Programväljaren. Liksom föregående år bygger affischen på uppslaget "Programöveriskt" som finns i Programväljaren. Programöversikt är ett mycket uppskattat uppslag i katalogen och det var på några studie- och yrkesvägledares önskan som vi tog fram en affisch baserad på detta uppslag.

Du som beställt affischen föregående år kan fortfarande använda då den innehåller samma uppgifter. Dock finns en tanke med att knyta ihop affischen med katalogen Programväljaren för dig som använder den. Då känner eleverna igen den och intresse skapas för både affisch och katalog.

Pris: 295 kr/ex. exkl. moms och frakt

Läs mer på Tremedias webbplats
Beställ på order@tremedia.se

 


Ha en härlig sommar!

 
     
 

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet. © Tremedia i Borås AB 2013
Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!