Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nya rapporter från TFK

Kort presentation av nya rapporter från TFK. En utförligare sammanfattning finns på TFKs hemsida.

Metoder för att minska kostnaderna för kapillär infrastruktur (2013:8)

Det kapillära bannätet utgör ryggraden för godstrafik på järnväg samtidigt som en stor utslagning av dessa anläggningar har skett. Idag finns ca. 600 anläggningar kvar med varierande standard. År 1992 fanns ca. 1 200 anläggningar vilket 2005 hade minskat till nuvarande nivå.

Syftet med studien har varit att identifiera var kostnader uppstår kring anläggning, drift och underhåll av det kapillära järnvägsnätet samt att identifiera hur dessa kan minskas. Detta för att identifiera hur större ekonomisk bärkraft kan skapas i den kapillära infrastrukturen. Här har nya tekniska och trafikeringsmässiga lösningar beaktats. 

Utvecklad terminalhantering med miljöanpassning av truckar och hanteringsutrustning (2013:9)

Omlastning i en intermodal transportkedja utgör en betydande del av kostnaden och miljöpåverkan. I dessa sammanhang har dock terminalhanteringens och omlastningens miljöpåverkan i stor utsträckning förbisetts då fokus legat på väg- och järnvägstransporternas miljöegenskaper.

Syftet med projektet har varit att utveckla ett nytt truckbaserat hanteringskoncept för intermodala terminaler samt hamnar vilket jämfört med dagens hanteringssystem erbjuder lägre drift- och underhållskostnader, effektivare markanvändning, minskade krav på bärighet för terminaler, förbättrad energi- och miljöprestanda samt minskade kostnader per hanterad enhet. 


TFK - TransportForsK (juni 2014)
www.tfk.se
info@tfk.se

Rapport 2013:8

Rapport 2013:9

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!