Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Kommittéer på studiebesök hos Sandvik Materials Technology

Processindustrins hanteringskommitté (PHK) och Processindustrins fordonsarbetsgrupp (PIFA) avhöll sina ordinarie sammankomster i Sandviken den 1-3 april 2014. I samband med detta genomfördes studiebesök vid Sandvik Materials Technologys produktionsanläggning i Sandviken.

 

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som 2013 hade cirka 47 000 medarbetare, försäljning i över 130 länder och en omsättning på cirka 87 miljarder kronor. Verksamheten består av följande huvudområden:

  • Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning samt komponenter i hårdmetall och andra hårda material
  • Maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin samt olika typer av processanläggningar
  • Högförädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar och titan samt metalliska och keramiska motståndsmaterial

 Sandvik Materials Technology är en världsledande tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar. Produktområdena är Tube, Strip, Primary Products och Wire and Heating Technology. Omsättningen uppgår till ca 14 000 miljoner kronor (2013) och antalet anställda uppgår till ca 7 100 (2013).

TFK tackar för ett par intressanta dagar hos Sandvik Materials Technology!

Fakta om PHK                 

Verksamheten inom kommittén är främst inriktad mot interna transporter och materialhantering inom den tunga processindustrin, företrädd av till exempel stålindustrin, industrier som framställer andra metaller samt cellulosa- och pappersindustrin.

Kommitténs målsättning är att verka för effektiva interna transporter och en rationell materialhantering inom stål- och processindustrin. Följande områden är prioriterade:

  • Informationsteknologi och informationsöverföring till förare och annan personal
  • Arbetsmiljö och ergonomi i fordon och mobila maskiner
  • Kompetensutveckling av förare och personal i hanteringsprocessen
  • Utveckling av hanteringsutrustning, mobila maskiner och hanteringsmetoder
  • LCC-modeller för bedömning av investeringar i ny teknik och förbättrad arbetsmiljö  

TFK - TransportForsK (juni 2014)
www.tfk.se
info@tfk.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!