Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkomna...

...till juni månads nyhetsbrev för samhällsbyggnadsenheten i Åstorps kommun. Under juli tar nyhetsbrevet ett uppehåll och är tillbaka igen i augusti.
Glad sommar!

Nu börjar vi skapa mötesplatser i centrum.

Förslag till områdesbestämmelser är ute på granskning.


Bygg- och miljönämndens sammanträde flyttat

Bygg- och miljönämndens sammanträde den 17 juni är flyttat till den 1 juli. Information har gått ut till ledamöter och ersättare. Efter detta sammanträde är det sommaruppehåll och vi ses för nämndsammanträde igen i augusti.


Nu börjar vi skapa mötesplatser i centrum

Åstorps centrum får boulebana, lekplats med inspiration från Söderåsen och en ny cykelparkering. Ombyggnationen är ett resultat av de idéer som kom fram under medborgardialogen i centrumutvecklingsprojektet Centrum 2.0.

- Vi gör bland annat en lekplats och bygger en boulebana, förhoppningen är att skapa mötesplatser för olika åldrar, säger Elisabeth Möllerström, landskapsarkitekt.

Framför medborgarkontorets entré skapas en ny cykelparkering. Dessutom får torget flera nya blomstrande planteringar.

Under byggtiden kommer torghandeln att vara öppen som vanligt.

Arbetet beräknas vara klart den 4 juli. Mer information om invigning kommer senare.

Ombyggnationen av Gamla Torg sponsras av Kvidingebyggen.

Läs mer om Centrum 2.0 här >>


Förslag till områdesbestämmelser i Nyvång är ute på granskning

Förslaget till områdesbestämmelser för delar av Nyvång är ute på granskning mellan 3 juni och 2 juli 2014. I nuläget har inga granskningsyttranden inkommit. När granskningstiden är slut kommer förslaget till områdesbestämmelser eventuellt revideras för att därefter beredas politiskt inför ett antagande i kommunfullmäktige.

Läs mer här >>


Detaljplanen för Safirvägen är överklagad

Detaljplanen för Safirvägen är överklagad till rättsenheten på länsstyrelsen i Skåne. Rättsenheten har handlagt ärendet och beslut om att avslå överklagandena inkom till samhällsbyggnadsenheten den 26 maj 2014. Handlingen finns tillgänglig och har diarienummer BMn 2012-0586-64. Från delgivningen av beslutet har de klagande cirka fem veckor på sig för att, om de vill, överklaga länsstyrelsens beslut. Om detaljplanen överklagas går den vidare för handläggning hos mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt. Om detaljplanen inte överklagas kan kommunfullmäktiges beslut om att anta detaljplanen vinna laga kraft. När detaljplanen vunnit laga kraft kan den genomföras.


Ny blankett för att lämna synpunkter inom hälso- och miljöskydd

Det är i första hand till ansvarig verksamhetsutövare du vänder dig för att framföra synpunkter eller klagomål på något inom områdena hälso- och miljöskydd, livsmedel eller smittskydd. Om ansvarig verksamhetsutövare inte återkopplar eller om störningen inte har upphört efter tre veckor efter första kontakt, kan du fylla i blanketten "anmälan om klagomål" och skicka in till kommunen. Mer information och blanketten hittar du här >>


Om nyhetsbrevet

Detta är samhällsbyggnadsenheten i Åstorps kommuns nyhetsbrev. Vår förhoppning är att nyhetsbrevet ska visa vad som är aktuellt på enheten just nu.

Samhällsbyggnadsenheten består av tre ben; plan- och byggkontoret, miljökontoret och tekniska kontoret. Nyhetsbrevet tar upp nyheter från alla tre kontorens verksamheter.

Frågor? Kontakta: Johanna Perlau tel. 042-640 60 eller Sofie Johansson
tel. 042-640 62


Samhällsbyggnadsenheten Åstorps kommun 2014-06-12

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!