Utbildningshelg 10-11 Maj

Hemsida               Skicka vidare               Dela på Facebook

JUNI 2014

Sommarens aktiviteter

Sommar i Sonakull

Halvdagsäventyr

Känslan när du märker att hästen väntar på dina kommandon är en känsla av ömsesidig respekt och trygghet. Härifrån bygger vi upp ditt äventyr till rätt nivå och utmaning för dig. De fina och varierade ridvägarna tar oss genom skog och Småländsk landsbygd i en kuperad terräng. Under vår halvdagstur ges möjlighet till ridning i alla tre gångarter när förutsättningarna är de rätta. 

Under eftermiddagen kommer vi att passera Trailcamp Stall Sonakull där vi sitter av en stund för att sträcka på benen och koka en kopp kaffe över elden. 

14:00-18:00 ca. 2 tim. i sadeln fördelat på 2 ridpass. Eftermiddagskaffe ingår.640 :-/person. Boka senast 24 tim. innan ulrika@stallsonakull.com eller 0705-103176

Skymningsritt

Skymningen sänker sig sakta över Sonakull  och just nu är chansen som störst att få en glimt av skogens rättmätiga invånare. Någon gång då och då händer det att vi stöter på en älg, ett rådjur eller en räv som är på jakt efter kvällsmat. Stämningen är trolsk och dofterna i skog och mark ljuva. Detta äventyr handlar mer om din inre resa än fart och fläkt. Du kan följa med ut på skymningsritt utan tidigare ridvana. 

Skymningsritten ett sommarkvällsäventyr

För att du ska få mesta möjliga utbyte av ditt sommarkvällsäventyr ingår tid för förberedelser och instruktioner innan det är dags att ge sig ut  i den Småländska skogen tillsammans med oss och våra sagolika Haflingerhästar. Du hittar alla praktiska detaljer under Frågor & Svar.

19:30-21:30 alla sommarkvällar. 380 kr/pers. Boka senast kl. 14.00 samma dag. ulrika@stallsonakull.com eller 0705-103176

¤ Sommartipset! Skymningsritt + Övernattning B&B + Halvdagstur! 1520 kr/pers. ¤

Barnens sommaräventyr i Sonakull

Barnens Dag i stallet

Några fredagar i sommar reserverar vi stallet för barnen! Det finns mycket att göra på landet, mata höns och kaniner, klappa hunden, pyssla med hästarna och prova att rida med ledare. 375 kr/barn, förälder medföljer gratis. Saft och kaka på en filt i gräset ingår i det lantliga äventyret. Kläder efter väder, gärna gummistövlar. 4, 18, 25 Juli, 1, 8, 15 Augusti är bokningsbara.

 Boka sommarens lantliga äventyr senast 24 tim. innan ulrika@stallsonakull.com eller 0705-103176

Läs mer om åldersgräns för övriga turer på www.stallsonakull.com

Vi ses på Chappen 25-29 juni

En av sommarens höjdpunkter är Ranch Horse Classic på High Chaparral i slutet på Juni. Stall Sonakull finns på plats som vanligt på utställar området med repgrimmor, arbetsrep, Stålnackepaden och Caisas småmaskiga hönät till mässpris. Har du redan en repgrimma som du vill ha hjälp att juster? Tvätta den och ta med så hjälper vi dig med det utan kostnad oavsett märke.

Välkommen till Stall Sonakull Shop Online!

Många kunder som ännu inte använder repgrimma i sin hanteringsträning av hästar, frågar ofta hur man fäster grimman på hästen och hur man fäster arbetsrepet i grimman. Därför gjorde vi ett bildspel som visar  hur du gör, se instruktionen steg för steg här

egen tillverkning av repgrimmor


Bed & Brekfast på promenadavstånd

Aggarps Säteri

På anrika Aggarps Säteri kan du boka boende i egen stuga eller B&B i den fina och varsamt inredda huvudbyggnaden. Här finns även möjlighet att ta emot mindre konferenssällskap och du blir väl mottagen av familjen Aggerstam. 

Tack för att du följer oss via nyhetsmailen!
Varmt Välkommen på nya hästäventyr
i den Småländska skogen.


MVH Ulrika i Sonakull


0705-103176      ulrika@stallsonakull.com

Ulrika och Blossa
Ulrika & Blossa
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!