Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

TFKs årsmöte & konferens 2014

TFKs årsmöte och konferens ägde rum den 20 mars 2014 i Stockholm. På årsmötet omvaldes följande ledamöter till styrelsen för TFK Föreningen:

 

Gunnel Färm, ordförande

Peder Wadman, Branschföreningen Tågoperatörerna, vice ordförande

Peter Asp, Ovako Hofors

Mats Boll, AB Volvo

Fredrik Sand, SSAB EMEA

 

Årskonferensen inleddes med att TFKs VD, Peter Bark, redogjorde för TFKs roll som utvecklingsnätverk för logistik- och transportlösningar i storstadsregioner.

Därefter höll Joachim Glassell, Svensk Handel, en uppskattad presentation av utmaningar för en hållbar varuförsörjning i framtidens storstads- och tätortsmiljöer.

Anna Ölund, TFK, redogjorde för studien om rationella och skadefria godstransporter – en grundförutsättning för en hållbar tätortslogistik. En studie som utförts i samarbete med Transportfackens Yrkes- och Miljönämnd (TYA) och finansierats av AFA Försäkring. Mer information finns i TFK-rapport 2013:1.

Efter det berättade Sara Sebelius, TFK, om studien elektrifierad citylogistik – en möjlig väg till ett hållbart distributionssystem i stora tätorter. Mer information finns i TFK-rapport 2014:1.

Gustav Krantz, Transoleum, presenterade arbetet med energieffektiva kortväga massgodstransporter – nya möjligheter genom nya fordonslösningar och ett bättre utnyttjande av gatu-/vägnätets bärighet.

Slutligen informerade Maria Mustonen, TFK, om erfarenheter av införande av tyngre fordonskombinationer med högre lastförmåga i Finland.

Konferensen avslutades med gemensam lunch.


TFK - TransportForsK (juni 2014)
www.tfk.se
info@tfk.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!